zaterdag 27 augustus 2011

all american family

We hebben afgelopen dinsdag, als familie, een modelling-job achter de rug. Er werd voor een resort hier in de buurt, Chrystal Mountains, een all american family gezocht voor de nieuwe folder van 2012. Marijke is gebeld en had geen tijd maar ze wist wel een ander gezin die toch niets te doen had en er all american uitzag.... 9.00 moesten we aanwezig zijn, samen met de nichtjes Lauren en Maile. Sinds lange tijd weer eens de wekker gezet. More Smiles Please, You are Naturals etc. met die woorden zijn we door de sessie gecoacht. Siebe heeft meteen kunnen oefenen voor zijn graag gewilde baan als Topmodel in de toekomst. Hij heeft ergens opgevangen dat je daar heel veel geld mee verdiend en het kost weinig energie en geen diploma. Alleen moet hij dan niet de hele tijd te joker uithangen, zijn tong er aan 1 kant uithangen en scheel kijken lijkt me maar je weet het niet wat er tegen die tijd 'hip' is op de catwalk. Misschien is hij zijn tijd ver vooruit. Peter en ik moesten de hele tijd hand in hand achter de kinderen aanlopen en lachend naar elkaar kijken. Pffff... ik hoef die foto's eigenlijk niet te zien. Zo word je dus gefopt. Wie loopt er nu de hele tijd lachend naar elkaar kijkend hand in hand te wandelen?

Verder is onze Argosy Betsie verkocht! Precies op tijd zo 2 dagen voor vertrek. Een stel uit Ontario met 2 jonge meisjes hebben de caravan gister avond opgehaald. Toch vreemd dat iemand anders er nu mee wegrijdt maar ze hebben al maanden naar een mooie Airstream gezocht en gekeken en die van ons vonden ze het leukst. Jammer maar wij zullen er voorlopig niet meer mee reizen hier door Amerika. Misschien later weer eens. Ze staan de komende nachten om de hoek in het State Park Sleeping Bear Dunes wat overigens uitgeroepen is tot het beste en mooiste State park van Amerika dit jaar! Zal wel druk worden volgend jaar.

Peter en de jongens zijn even mee gegaan om de caravan op te zetten voor de eerste keer.

Vandaag zijn we nog naar de verjaardag van Lauren geweest. 13 jaar alweer! Vannacht zal ze met 12 meisjes in een tent in de achtertuin slapen. Tjibbe mocht er ook bij zijn de hele dag en nacht maar koos ervoor om met ons mee naar huis te gaan. 12 meiden en 1 jongen zag hij even niet zitten! Rond 21.00 was het al aardig donker en Marijke woont in het bos dus je ziet echt geen hand voor ogen. Wij zaten lekker binnen en buiten speelden ze ghost in the grave yard. Soms hoorde je enorme meiden gillen. Twee mensen verstoppen zich en in groepjes van twee ga je zoeken. Zodra je iemand gevonden hebt ga je er heel stil bijzitten totdat de laatste twee nog aan het zoeken zijn en heel dichtbij komen. Die laat je dan als groep keihard schrikken.... ja en dan nog in de tuin in het donker in een tent slapen, mij krijg je niet zover. Ik zou doodsbang zijn en geen oog dicht doen.

Verder is het tijd om op te ruimen hier, afscheid te nemen van iedereen en ons mentaal klaar te maken voor de grote oversteek. The Netherlands : here we come !

maandag 22 augustus 2011

voor 9.000,- dollar ruilen?


Vrijdag middag zijn Cor en kornuiten weer gearriveerd na een paar weken met de Argosy caravan rondtrekken. Twee nachtjes samen in dit huis. Erg gezellig, weer even bijgepraat en ons verwonderd over het camping leven in Amerika. Dit is overigens niet te vergelijken met kamperen aan de West kust met een gehuurde camper. Je komt geen Europeaan tegen, het is hier niet druk en het is net alsof je soms in een film uit de jaren 60-70 terecht komt want veel is er niet veranderd in de dorpjes hier Up North.


Cor, Puck en ik zijn ook nog even bij 2 garage sales geweest in de straat. Er lag een enorm geweer te koop voor 300,- dollar. Ik vroeg meteen of je een licence nodig hebt om het geweer te kopen. De 'buurman' werd meteen een beetje giftig. Dit is nl zo fijn dat je hier gewoon een gun kunt kopen en wij Europeans begrijpen er helemaal niets van! I have the RIGHT to protect myself!! Ik ben er maar niet tegenin gegaan want wie weet wanneer hij zich bedreigd voelt. Hij heeft er waarschijnlijk nog een aantal liggen thuis. Daar ga ik maar geen kopje suiker halen in het donker... Gevoelig onderwerp hier in Amerika, blijkbaar.
Zondag morgen om 5.00 hebben Peter en Tjibbe ze afgezet op het vliegveld voor een paar dagen shoppen in Chicago. Wij genieten nog een paar dagen van de intense rust.....Ik heb wel zin om terug te komen maar Peter absoluut niet. Ik had al het idee om een projectje voor hem te bedenken en op dat moment krijg ik een mailtje binnen met wat opties. De Agosy staat nl op Craigslist ( dé marktplaats van Amerika) te koop. Van ene Renee Hupperdepup krijg ik de vraag of ik ook misschien zou willen ruilen? Huh?  Ik voel me net een kind met de nieuwste voetbal plaatjes waarvan ik de belangrijkste mis en een klein jongetje wil die met me ruilen. Wat maakt het uit en ik reageer met : misschien wel, waartegen...? Een caravan te koop voor ongeveer 9.000,- dollar wat wil je daar in godsnaam voor ruilen. Zal hij zijn vrouw aanbieden om een paar maanden voor ons te koken? Zijn diensten als klusjesman?  Drie maanden zonder materiaal kosten of twee maanden met kost en inwoning? Of een speedboot? Jetski? Daar zouden de jongens heel blij mee zijn...

Krijg net een mailtje van Renee. We kunnen zijn oranje Harley Davidson krijgen. Misschien is dat wat voor Peter om door Nederland te cruisen, met mij natuurlijk achterop.


...of een weekje in het huisje van de meneer in Jamaica. Ook een idee. Als beginpunt voor een nieuwe wereldreis als we over 6 maanden gaan evalueren in huize Steenstra...

Ik twijfel straks maar even met Peter bespreken.  

vrijdag 19 augustus 2011

kinderen en kaarsen


Nog een week en dan moeten we inpakken we hebben behoorlijk wat vergaard het afgelopen jaar en Peter wil ook veel boeken mee naar huis dus dat wordt sjouwen.

Peter en ik hebben steeds meer tijd samen. Ten eerste omdat de jongens 10 en 12 jaar zijn en zelf dingen kunnen regelen. Ten tweede willen ze niet eens meer mee met ons. Mee fietsen ? nee hoor we hebben de afgelopen tijd genoeg gefietst! Mee wandelen? Duh.. genoeg gewandeld met jullie is dan hun antwoord. Deze week zijn we 's avonds gaan wandelen en toen we terug kwamen na een uur hadden de mannen de gordijnen dicht, thee gemaakt, monopolie uitgestald op tafel en alle kaarsen aan. Heel sfeervol maar 1 kaars stond te wapperen onder een zijden nep orchidee en een andere kaars in de houten boekenkast die nu redeljk zwart geblakerd is ...pfff. Ik probeerde zo relaxt mogelijk te reageren maar heb toch de hele nacht behoorlijk wat ‘foute afloop’ scenario’s gedroomd.

Vanmorgen zijn Peter en ik, vanaf de steiger over het meer naar Lake Michigan gevaren met de kayak. 7.00 zaten we in de boot op het water en je doet er ongeveer 2 uur over. Muisstil is het dan op dat tijdsstip. Je hoort alleen zo nu en dan een uil en een specht. Zeven herten hebben we gezien met jonge hertjes. Drie otters die naar ons zaten te kijken en te piepen. Mooi om zo de dag te beginnen.

Tjibbe heeft samen met Lauren zijn juf, mrs Miscinski, bezocht. Ze hebben samen uren zitten praten over school, reizen en boeken. Wat een geluk dat hij haar gehad heeft dit afgelopen jaar. We hebben ze weer opgehaald en Tjibbe was erg stil achter in de auto. Hij houdt niet van afscheid nemen en afsluiten van leuke periodes. Dat wordt wat over een week.

zaterdag 13 augustus 2011

capture the flag

Afgelopen week is weer zo snel voorbij gegaan. Na een lange tijd zonder creatieve uitspattingen, wat zelf doen betreft, ga ik hier weer helemaal los. Op reis hebben we enorm veel gelezen maar hier op een vaste plek lukt dat eigenlijk niet. Net zoals thuis zijn we in de tuin aan het rommelen, wat aan het verven, dan weer een duik in het meer enzovoort. Tjibbe en Siebe vorderen nog niet erg met de hut. Het moet allemaal pietje precies. Ze willen nu schijven hout tussen kippengaas als wanden maken. Erg leuk maar arbeids intensief. Er zijn ook vaak kinderen op bezoek om te spelen. Het maakt niet uit of het jongens of meisjes zijn, ze lopen rond met geweren of ze spelen “capture the flag”. Dit gaat als volgt:

Je maakt 2 teams. Ieder team heeft een theedoek die als vlag functioneert. Een groot gebied wordt in tweeën gedeeld en elk team blijft in zijn deel en verstopt de vlag. Je kunt het best een gebied met bosjes en bomen hebben, niet een vlak grasveldje, snap je ? Je probeert in het gebied van de tegenstander de vlag te zoeken maar de tegenstander kan zijn eigen gebied bewaken door je af te tikken en in de ‘gevangenis’ ( een vaste plek in datt gebied) te stoppen. Je kunt door je eigen teamgenoot weer bevrijd worden door een ‘tik’. Als het hele team in de gevangenis zit, verlies je. Als je de vlag van de tegenpartij vindt, win je. Je mag niet de hele tijd vlakbij de verstopte vlag blijven hangen want dan ben je een ‘babysitter’. Erg leuk en veel rennen. De jongens spelen het eigenlijk overal als we ergens op bezoek zijn met kinderen.

Verder zijn we naar een feestje geweest van een dochter van een kennis. Het meisje is klaar met de highschool en vertrekt naar Texas om daar te studeren. Elke universiteit heeft hier zijn eigen specialiteit. Niet alleen qua studie richting maar ook qua hobby of sport. Ze kan heel goed springen met paarden en daar kun je in speciale teams trainen naast je studie. Je hoort van veel mensen hier dat hun kinderen naar andere staten trekken om te studeren. Men is hier niet zo honk vast en woont waar een bepaalde studie richting is, werk of gewoon een beter klimaat. Het huis waar het feestje is gehouden, is erg leuk. Helemaal op een ecologische manier gebouwd. Met klei en groene daken, aan het Crystal Lake. Ik had het al eens gezien maar erg leuk om ook eens binnen te kijken. Anders dan de vele huizen van plastic die hier veel gebouwd worden. Een eerste opzet van houtsnipper platen, dan isolatie en tyvek plastic en vervolgens plastic horizontale delen met nep hout print. Soms staan huizen jarenlang in de tyvek plastic totdat er weer geld is voor de afwerking. Dat ziet er ook wel weer mooi uit.

Verder hebben we de perfecte zonsondergang gezien. Eergisteren op strand bij Empire. In Glen Arbor hebben we eerst vis gegeten en onze favoriete boekenwinkel “the cottage bookshop” bezocht. Daarna naar het strand en we waren niet de enigen. Superdruk en iedereen neemt zijn eigen stoel, drankje en dekens mee. Dan wachten tot de zon ondergaat. Vaak verdwijnt de zon in een laagje wolken maar deze keer een perfecte plons in het water. Een groot applaus van iedereen aan de kant! Dat heb ik eigenlijk nog nooit  meegemaakt.

Verder word ik een beetje zenuwachtig als ik weer aan het dagelijks leven in Heiloo denk. Na een jaar rondreizen en dingen beleven  gaan we weer terug naar het georganiseerde bestaan in Nederland. Dat geldt natuurlijk voor elk land waar we zouden wonen. Terug naar de wekker, de sportclubjes van iedereen,  de verjaardagen etc. Ook leuk maar ik hoop dat we elkaar niet kwijt raken. 

donderdag 4 augustus 2011

10% korting

Alweer 2 weken op een vaste plaats. Cor en de familie uit Heiloo zijn langs gekomen! Erg leuk. Het weer is heerlijk en er is volop zon. Alleen gisteren niet. We hebben een week in het meer gelegen. Jay is gek van het electrische bootje en hij vaart samen met Siebe langs de huisjes aan het water met grote geweren. Surfpakken en zwemvesten aan want dat ziet er heel stoer uit. Vorige week woensdag hebben de kinderen op een Art and Crafts markt gestaan. Lauren en Maile hebben heel veel oorbellen gemaakt. Puck en Sam hebben ook wat oorbelletjes gemaakt en alles is te koop. Tjibbe heeft van zijn gevonden schelpen op Edisto Beach mooie jongens kettingen geregen met leer en houten knopen. Neef Dave heeft een custom made armbandje bij Tjibbe gekocht. Het was en groot succes en Lauren gaat zeker nog een keer staan.

Inmiddels is de familie Schoppink met de caravan richting het noorden van Michigan en zullen over een paar weekjes weer terug zijn.
De jongens zijn heel druk met een nieuwe boomhut. Twee meter boven de grond. Ik hou mijn hart vast dat alles stevig genoeg is. Peter checkt zo nu en dan. Mooie oefening voor Timmerdorp in Heiloo!

Verder mixen we weer lekker met de oude mensen om ons heen. Ik moet wel een beetje oppassen. Vorige week heb ik boodschappen gedaan met Peter op een Woensdag. Dat is de veteranen dag. Je kunt dan 10 % korting krijgen bij de supermarkt. Natuurlijk vraagt Peter ook naar de korting. De kassa dames moesten maar even naar mij kijken, volgens Pe !  En ja, we hebben de korting gekregen ! Niet te geloven. Peter liep natuurlijk met een grote smile en 25,- dollar korting (veel boodschappen) de winkel uit. Schatje.