zaterdag 13 augustus 2011

capture the flag

Afgelopen week is weer zo snel voorbij gegaan. Na een lange tijd zonder creatieve uitspattingen, wat zelf doen betreft, ga ik hier weer helemaal los. Op reis hebben we enorm veel gelezen maar hier op een vaste plek lukt dat eigenlijk niet. Net zoals thuis zijn we in de tuin aan het rommelen, wat aan het verven, dan weer een duik in het meer enzovoort. Tjibbe en Siebe vorderen nog niet erg met de hut. Het moet allemaal pietje precies. Ze willen nu schijven hout tussen kippengaas als wanden maken. Erg leuk maar arbeids intensief. Er zijn ook vaak kinderen op bezoek om te spelen. Het maakt niet uit of het jongens of meisjes zijn, ze lopen rond met geweren of ze spelen “capture the flag”. Dit gaat als volgt:

Je maakt 2 teams. Ieder team heeft een theedoek die als vlag functioneert. Een groot gebied wordt in tweeën gedeeld en elk team blijft in zijn deel en verstopt de vlag. Je kunt het best een gebied met bosjes en bomen hebben, niet een vlak grasveldje, snap je ? Je probeert in het gebied van de tegenstander de vlag te zoeken maar de tegenstander kan zijn eigen gebied bewaken door je af te tikken en in de ‘gevangenis’ ( een vaste plek in datt gebied) te stoppen. Je kunt door je eigen teamgenoot weer bevrijd worden door een ‘tik’. Als het hele team in de gevangenis zit, verlies je. Als je de vlag van de tegenpartij vindt, win je. Je mag niet de hele tijd vlakbij de verstopte vlag blijven hangen want dan ben je een ‘babysitter’. Erg leuk en veel rennen. De jongens spelen het eigenlijk overal als we ergens op bezoek zijn met kinderen.

Verder zijn we naar een feestje geweest van een dochter van een kennis. Het meisje is klaar met de highschool en vertrekt naar Texas om daar te studeren. Elke universiteit heeft hier zijn eigen specialiteit. Niet alleen qua studie richting maar ook qua hobby of sport. Ze kan heel goed springen met paarden en daar kun je in speciale teams trainen naast je studie. Je hoort van veel mensen hier dat hun kinderen naar andere staten trekken om te studeren. Men is hier niet zo honk vast en woont waar een bepaalde studie richting is, werk of gewoon een beter klimaat. Het huis waar het feestje is gehouden, is erg leuk. Helemaal op een ecologische manier gebouwd. Met klei en groene daken, aan het Crystal Lake. Ik had het al eens gezien maar erg leuk om ook eens binnen te kijken. Anders dan de vele huizen van plastic die hier veel gebouwd worden. Een eerste opzet van houtsnipper platen, dan isolatie en tyvek plastic en vervolgens plastic horizontale delen met nep hout print. Soms staan huizen jarenlang in de tyvek plastic totdat er weer geld is voor de afwerking. Dat ziet er ook wel weer mooi uit.

Verder hebben we de perfecte zonsondergang gezien. Eergisteren op strand bij Empire. In Glen Arbor hebben we eerst vis gegeten en onze favoriete boekenwinkel “the cottage bookshop” bezocht. Daarna naar het strand en we waren niet de enigen. Superdruk en iedereen neemt zijn eigen stoel, drankje en dekens mee. Dan wachten tot de zon ondergaat. Vaak verdwijnt de zon in een laagje wolken maar deze keer een perfecte plons in het water. Een groot applaus van iedereen aan de kant! Dat heb ik eigenlijk nog nooit  meegemaakt.

Verder word ik een beetje zenuwachtig als ik weer aan het dagelijks leven in Heiloo denk. Na een jaar rondreizen en dingen beleven  gaan we weer terug naar het georganiseerde bestaan in Nederland. Dat geldt natuurlijk voor elk land waar we zouden wonen. Terug naar de wekker, de sportclubjes van iedereen,  de verjaardagen etc. Ook leuk maar ik hoop dat we elkaar niet kwijt raken. 

1 opmerking:

willem zei

Gaaf!! Gaan we hier ook vlagverovertje spelen!! Dikke zoen, willem.