vrijdag 19 augustus 2011

kinderen en kaarsen


Nog een week en dan moeten we inpakken we hebben behoorlijk wat vergaard het afgelopen jaar en Peter wil ook veel boeken mee naar huis dus dat wordt sjouwen.

Peter en ik hebben steeds meer tijd samen. Ten eerste omdat de jongens 10 en 12 jaar zijn en zelf dingen kunnen regelen. Ten tweede willen ze niet eens meer mee met ons. Mee fietsen ? nee hoor we hebben de afgelopen tijd genoeg gefietst! Mee wandelen? Duh.. genoeg gewandeld met jullie is dan hun antwoord. Deze week zijn we 's avonds gaan wandelen en toen we terug kwamen na een uur hadden de mannen de gordijnen dicht, thee gemaakt, monopolie uitgestald op tafel en alle kaarsen aan. Heel sfeervol maar 1 kaars stond te wapperen onder een zijden nep orchidee en een andere kaars in de houten boekenkast die nu redeljk zwart geblakerd is ...pfff. Ik probeerde zo relaxt mogelijk te reageren maar heb toch de hele nacht behoorlijk wat ‘foute afloop’ scenario’s gedroomd.

Vanmorgen zijn Peter en ik, vanaf de steiger over het meer naar Lake Michigan gevaren met de kayak. 7.00 zaten we in de boot op het water en je doet er ongeveer 2 uur over. Muisstil is het dan op dat tijdsstip. Je hoort alleen zo nu en dan een uil en een specht. Zeven herten hebben we gezien met jonge hertjes. Drie otters die naar ons zaten te kijken en te piepen. Mooi om zo de dag te beginnen.

Tjibbe heeft samen met Lauren zijn juf, mrs Miscinski, bezocht. Ze hebben samen uren zitten praten over school, reizen en boeken. Wat een geluk dat hij haar gehad heeft dit afgelopen jaar. We hebben ze weer opgehaald en Tjibbe was erg stil achter in de auto. Hij houdt niet van afscheid nemen en afsluiten van leuke periodes. Dat wordt wat over een week.

Geen opmerkingen: