maandag 25 oktober 2010

bijna geen tijd om te schrijven

want Jeroen, Martien, India en Yate zijn aangekomen. Voordat ze kwamen zijn Pe en ik nog naar Traverse City geweest om een aantal dingen voor de caravan te regelen. Kurkvloer, nieuwe bekleding van de geruite kussens etc. Donderdag morgen we zijn met Tjibbe's klas naar de zalm hachery geweest. Ze gaan met de klas nl bevruchte eitjes van de zalm grootbrengen in een groot aquarium in de klas. In mei worden ze weer uitgezet in de Platte River. De hachery bevrucht de eicellen en brengt ze groot om ze vervolgens na 1,5 jaar uit te zetten in de rivier. Zo houden ze de visstand kunstmatig volledig op peil. Het was erg interessant. Wat overigens ook heel interessant was, was de hele 'operatie'. Pe en ik hadden via mail laten weten dat we meegingen. Vaak in Nederland is dat een hele toestand om kinderen in de bus te krijgen etc. We moesten er om 9.15 zijn. We wachtten in de gang. De klas komt min of meer in een rij langs, noemt zijn naam als hij langs de meester loopt en verdwijnt meteen in de bus. Deuren dicht en rijden. Pe en ik moesten in een gestrekte draf naar de auto want de bus was al weg. Het leek wel een millitaire operatie. Daar werden we opgewacht door een dame die meteen een rondleiding gaf. Hup de bus weer in en klaar. Zo kun je nog eens een uitstapje maken.


Vrijdagavond kwamen Jeroen en Martien. De kids gingen volledig uit hun dak en renden door het huis!! Heerlijk om ze weer te zien na 2 maanden. Met z'n allen pompoen soep gegeten. Het is pompoentijd. Dus pompoenen voor je huis, pompoenen in je huis,  pompoencake, pompoentaart en zelfs coffee latté met pompoen spices. Zaterdagochtend naar de voetbal, veel nederlands publiek deze keer. Gelukkig gewonnen.



Het regent sinds zaterdag wel erg veel maar dat mag de pret niet drukken. Na weken buiten te zijn geweest zijn we nu volledig in de cocoon stand. De openhaarden aan, kapla bouwen, tekenen, kletsen, lezen, i-padden(?), toastjes eten en een wijntje erbij. Zeer relaxt allemaal.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een geweldige foto, wat een mooi stel samen!! x tante sinas