vrijdag 29 oktober 2010

de storm is gaan liggen

en de gasten zijn vertrokken. Wat een enorme storm de laatste dagen ! windkracht 9 met windstoten van 10. Tjibbe en Peter gingen om 7.15 naar school en moesten zigzaggend om de omgevallen bomen rijden. Overal reden vrachtwagens rond die de bomen van de weg afsleepten en in stukken hakten. Gelukkig hebben wij net de bomen laten trimmen en de dode bomen laten omzagen, je weet maar nooit. Soms waaide het zo hard dat de wind het water uit het meer tegen de ramen aanspatte. De jongens vonden het erg spannend vooral 's nachts dus het werd weer een ouderwetse beddenwissel omdat het huis kraakte en steunde mn. op de plek van de jongens slaapkamer. Vanaf maandag zijn we ook gebeld om de kinderen eerder uit school te halen vanwege een electriciteits storing. Vandaag werden we om 5.00 vanmorgen gebeld dat de school gesloten bleef. Geen licht etc. De meeste winkels zijn gesloten. Siebe vertelde zelfs dat ze in de klas een tornado drill hebben gehad en met z'n allen tegen de muur moesten gaan zitten incl. je spulletjes. Vandaar dat hij 's nachts dacht dat er een tornado aan zou komen! Sinds 6 jaar niet zo'n storm gehad, zegt men. Verbaast ons niets. Martien en Jeroen zijn eerder een week in de zomer langs geweest. Enorm rotweer en nog nooit zo koud geweest, zei men toen ! Maar onze vriendschap kan dit makkelijk aan, lekker binnen zitten. We hebben het heel gezellig gehad en toch ook veel kunnen laten zien. Even geshopt met Martien. Naar het kindermuseum in Traverse City.

Vanmorgen het afscheid, boehoe... In Nederland al van velen afscheid genomen maar omdat je dan weet dat je nog mensen uit Nederland op bezoek krijgt, leef je daar weer naartoe. Nu definitief. Martien en familie is vertrokken en nu ben ik dus alleen met de mannen. Geen vrouwen geklets meer....

De komende 2 weken gaan we afronden hier. Caravan klaar maken. Hij wordt echt erg leuk. Vandaag weer even een tripje ermee gemaakt voor wat reparatie's. Moeten nog wel even inparkeer code's afspreken, Pe en ik. Anders hebben we steeds 'ruzie' op de camping als we aankomen. Eigenlijk wilden we dit weekend nog een proef kampeer nachtje doen maar dat lijkt me onmogelijk. Het is rond het vriespunt 's nachts. Maarrrrrr je weet maar nooit met de Steenstra's. Verder nog kussens maken voor in de caravan. We komen nl rond 8 mei terug in Amerika en willen zo snel mogelijk vertrekken naar Florida om dan via de oostkust omhoog te trekken. Het huis moet winterklaar en dan tassen pakken. Best spannend maar we hebben er zin in!

Siebe is trouwens voor het eerst met de schoolbus geweest. De bus is voor hem net zo snel thuis als wanneer wij hem ophalen. Leuk als je zo'n grote bus ziet stoppen en Siebe springt er vrolijk uit. Deed me een beetje denken aan Forest Gump. Siebe is ook helemaal in de ban van Halloween. Vandaag heeft hij een legerpak gekocht van zijn zakgeld, incl. petje. Zodra hij dat aanheeft, begint hij meteen te marcheren en stoer te doen. Morgen gaat hij eerst in een 'geklede' pyjama (stond op het formulier) naar school om film te kijken en vervolgens hebben ze 's middags een verkleed feest en parade. Tjibbe heeft een day of death? Hoop dat hij het er levend vanaf brengt. De Amerikanen gaan er hier vol in. Zullen we over een paar jaar ook wel in Nederlang krijgen. Spinnenwebben hangen voor de ramen, spoken hangen in de bomen, slinger verlichting in de vorm van botjes hangen bij de buurman aan het hek, grafzerken staan in de tuinen en met klap op de vuurpijl een skelet op een tuinstoel voor de deur!!! brrrr.... Zondag gaan we het beleven in het donker. We houden jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen: