vrijdag 31 december 2010

gelukkig nieuwjaar

 en iedereen bedankt voor de leuke mailtjes en sms-jes voor mijn verjaardag.

Peter heeft, vanuit het niets, een heerlijk passievruchten taartje geregeld!  Als cadeau een kleine onderwater camera, dat komt hier goed van pas.  We zitten nu 4 dagen in een huisje boven het water. Dit huisje heeft een gat in de vloer met een glazen plaat zodat je alle tropische vissen in het water ziet zwemmen. Soms ook een hele vreemde vis zoals een verdwaalde snorkelende Japanner die niet door heeft dat de huisjes een glazen bodem hebben. De opening is 1 bij 1 meter ongeveer. We hebben 1 dag een auto gehuurd en rond gereden op het eiland. Moorea is veel tropischer en groener dan Tahiti. Het is leuk om het eiland zo in een dag te bekijken. Er staan veel mooie versierde huizen op. Deze zijn gemaakt van hout met decoratieve randjes en geverfd in vrolijke kleuren.

We hebben ook voor het eerst een bezoekje gebracht aan de dokter. Siebe heeft wat beginnende ontstekingen op zijn gezicht en benen. Je kunt hier gewoon binnenlopen en in de wachtkamer op je beurt wachten. De dokter kent ook iedereen en kust je bij binnenkomst. Hij signaleerde bij Siebe ook een beginnende oorontsteking. Achteraf deed  zijn oor ook pijn maar hij had het niet verteld. Druppeltjes en een pilletje gaan deze problemen oplossen. Siebe heeft het wel eens meer gehad mede door de warmte en vochtigheid. De laatste 2 dagen is de zon verdwenen en regent het regelmatig.  Zo nu en dan komt er een enorme windhoos vanuit het niets, het huisje staat dan te trillen op zijn palen.  Aanvankelijk was het idee om deze weken een zeilboot te huren en van baai naar baai te zeilen. Juist deze periode staat bekend om zijn tyfoons. Peter vond het geen goed idee en heeft het achteraf gezien goed ingeschat om niet te gaan zeilen. Op de enorm grote ferry naar dit eiland is het net alsof de oceaan zo glad als een spiegeltje is. Maar de zeilboten die je ziet, gaan enorm op en neer over  de hoge golven, soms bovenop de golf en dan weer uit het zicht in een dal van de golf.  Het ziet er hier heel idyllisch en vredig uit maar we weten nu het hier binnen een paar minuten volledig kan omslaan. Tijdens de autorit langs de kust hebben we ook een zeiljacht gezien die tegen het koraal opgeduwd is. De boot kan geen kant meer op en ligt bijna plat om vervolgens vol te lopen met water. Geen paniek, er zitten geen mensen meer op. Zonde.  Peter en Tjibbe proberen allemaal ideeën te verzinnnen hoe je het schip zou kunnen redden maar het koraal is scherp en ondiep.
                          
Dit zijn mooie dagen om het fotoboek bij te werken en veel huiswerk te maken. Arme jongens! Wij doen niet aan vakantie en weekend. Soms reizen we door de week of we gaan bijvoorbeeld op snorkel safari en dan slaan we weer een dag over. Peter doet het huiswerk met Siebe want ik ben een weekdier en snap zijn gedachtengang niet altijd. Ik werk samen met Tjibbe en tegelijkertijd kan ik het dagboek bijhouden.

Geen opmerkingen: