woensdag 29 december 2010

Moorea, Tahiti

“op een onbewoond eiland”,  niet te geloven wat is het water blauw, de oceaan eindeloos en de vissen fel van kleur. We zitten nu op het eiland Moorea en zijn daar met de ferry naartoe gevaren voor een aantal dagen. We hopen dat iedereen een super leuke witte kerst heeft gehad en wensen jullie een goed nieuwjaar toe!  Je zult het niet geloven maar wij hebben de eerste kerstdag gevierd met een kaasfondue! Hier in het warme Tahiti. Tahiti is van Frankrijk. Men spreekt Frans en men eet kaas fondue zoals de Fransen. Via een smal weggetje zijn we naar  Belvédere, een fondue restaurant,  gereden op een berg met het uitzicht over de stad Papeete. Erg spannend want aan de ene kant van de weg was een afgrond met wat bomen ervoor. Aan de andere kant een bergwand. Op de weg blijven dus. Het was ook onmogelijk om elkaar te passeren. Gelukkig kwamen we 7 km lange weg omhoog  niemand tegen. We hebben maar geen wijn genomen tijdens het eten want we moesten goed geconcentreerd naar beneden rijden. Ja gevaarlijk he, ha ha, zei de tahitiaanse(?)dame, in kerstpak, nadat we veilig aangekomen waren in het restaurant.

Het is hier verder erg mooi. We blijven veel bij het zwembad en de zee met de snorkels omdat het vrij warm is. Het valt de kinderen wel op dat niet alles even netjes aangeharkt is zoals in Nederland en mn Heiloo. Oma’s rijden hier met de boodschappen op BMXjes omdat er nu eenmaal even niets anders is. Siebe vraagt steeds, mam wat zou jij als eerste doen als je hier president bent?

Het haar van de jongens is helemaal groen uitgeslagen van het chloor. We hebben Siebe’s haar al met ketchup gewassen om het groen op te heffen en dat werkt geweldig. Dus als je een foto van Siebe ziet met rood haar maak je geen zorgen het is geen hoofdwond!

Ze hebben hier in het hotel ook een tatoo shop. Het schijnt dat heel veel mensen zich hier laten tatooëren. Zwarte tribal tatoos. Mooi om te zien. Je ziet ook mannen die hun hele gezicht getatooëerd hebben. Dat ziet er indrukwekkend uit. Leuk idee voor peter maar toen ik het opperde zei hij dat hij dan heel groot het logo van Ajax op zijn gezicht wil.

Verder is het echt ver weg van de wereld. Op alle plekken hebben we nog vrij makkelijk Wi Fi kunnen vinden maar hier is het lastig. We zijn niet goed bereikbaar en kijken heel soms op de mail als het lukt. Sms kan alleen ontvangen worden maar kunnen we niet sturen.  Vette pech voor op mijn verjaardag en oud-en-nieuw.  Maar iedereen nogmaals een super 2011 toegewenst!!!!
               
Siebe: Mam, je moet even een foto maken van deze boom. Pure kunst!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi Angie, van harte gefeliciteerd vanuit een mooi, koud, maar gezellig Vlieland.

De Spaantjes