zondag 12 december 2010

we zijn heel vroeg

uit Buenos Aires vertrokken en vliegen om 6 uur al boven de stad richting Trelew. Een armoedig stadje aan het begin van het schiereiland Valdes. Via iemand die vorig jaar een grote reis met kinderen heeft gemaakt,  heb ik gehoord dat dit een heel  bijzonder eiland is waar je walvissen, zee olifanten en pinguïns kunt zien.  Om 8.30 zitten we al in een huurauto richting een dino museum.  Er zijn hier in Patagonia heel veel dinosaurus botten gevonden! Er liggen ook overal fossielen van miljoenen jaren geleden. Je hebt ook een park waar je de botten nog gewoon in de rotsen kunt zien zitten.

Na dit bezoek hebben we een hotel gebeld. Na 4 hotels eindelijk ergens een plekje in Punta Delgada. Even een uurtje rijden dachten we .... maar was 3 uur rijden naar het puntje van het schiereiland. Vandaar dat deze niet vol zat. Het is net een maanlandschap (even groot als Nederland) met witte zoutvlaktes. Prachtig.  Na een uur rijden keken we ineens recht in de ogen van een struisvogel! Wie had dat ooit verwacht ? Wij dachten dat die alleen in Afrika en Australië leefden maar nee, hier heb jeook kleine exemplaren.  Het eiland bestaat uit een paar open ranches met ‘wilde’paarden , lama’s, schapen en dus kleine struisvogels. Er lopen ook Mara’s rond. Weer een verrassing. We dachten dat we ons vergisten, de een zei dat hij een hert zag en de ander een hond. We zijn even terug gereden om ze beter te bekijken. Het lijkt op een hertje met honden oren. Hij huppelt als een hert maar zit op zijn kont. Via de gids bij het guest house weten we dat het familie van de cavia is.

Het hotel is super leuk. Helemaal afgelegen bij een vuurtoren. Zes uur per dag is er geen electriciteit. Het is hier wel fris en we trekken alle kleding die we mee hebben over elkaar aan.. Binnen branden meerdere openhaarden, het lijkt wel Oostenrijk! Ze hebben grote vuren waar men hele schapen op roostert, het ruikt heerlijk naar barbeque vlees door het hele gebouw. Je zou bijna een lapje vlees nemen. Na aankomst zijn we meteen met jeeps naar een klif gereden waar je zee olifanten kunt zien liggen. Ze zien er niet erg charmant uit, enorm lomp en heeeeel erg groot! Ze liggen lekker tegen elkaar aan te slapen, boeren en grommen wat. Het is mooi om naar te kijken. We moeten wel heel stil zijn en door onze knieën ernaartoe lopen. We kunnen ze vanuit een soort grot zien. Er liggen ook duizenden fossielen van schelpdieren maar daar mogen we niet aankomen. Siebe heeft ook nog een skelet van een dino gevonden, zie de foto. Maar het kan ook een schaap geweest zijn.


In de verte kon je allemaal orka’s zien. Enorme staarten steken boven het water uit. Prachtig om te zien. We hebben een hele tijd naar alle beesten gekeken en waren behoorlijk verkleumd.  

De volgende dag hebben weinig gedaan, huiswerk en pool spelen. Eerst naar het strand gelopen en enorm walvissen skelet gezien.  We worden elke keer weer verrast en hebben deze keer een enorme spin gezien, zie de foto. Het lijkt wel een vogelspin maar dan in het bruin. Hij is niet giftig.


Om 19.00 zijn we gaan paardrijden. Tjibbe wilde heel erg graag en het was ook een heel goed idee. Over de eindloze vlaktes, langs de klif. Beneden hoorde je de zee olifanten geluiden maken.  Het leukste wat we tot nu toe gedaan hebben , volgens Tjibbe. Een prachtige zonsondergang. Om 21.00 zijn we weer terug. Siebe heeft werkelijk waar aan 1 stuk door tegen onze gids Roxanne gepraat over al zijn vrienden in Nederland, waar we allemaal geweest zijn en ik hoorde hem vragen hoe paarden sex hebben. Dat hoeven we ook niet meer uit te leggen !


Morgen gaan we weer verder, eerst pinguïns kijken en dan door naar een klein stadje waar Lady Di ooit een kopje thee heeft gedronken, Gaiman ...

Geen opmerkingen: