woensdag 8 december 2010

tjonge jonge we hebben weer veel

beleefd de afgelopen dagen! Allereerst zijn we naar Buenos Aires gegaan vanuit Iguazu. 's Avonds laat kwamen we aan en zaten in een heel leuk deel van de stad. Dat deel lijkt een beetje op de binnenstad van Amsterdam. Super hippe mensen, leuke winkeltjes en een relaxte sfeer. De eerste dag zijn we naar het Evita museum gegaan, heel indrukwekkend. De dag erna zijn we met de fiets de stad gaan verkennen. Tjibbe heeft ons door de stad geleid. Om de halve km even op de kaart gekeken en het ging heel goed. Helaas weinig flexibiliteit, we mochten onderweg niet stoppen. Iemand raadde ons een mooi museum aan maar die stond niet op Tjibbe's lijstje dus helaas pindakaas. Snavel houden en doorrijden!
's Avonds zijn we naar een voetbal wedstrijd gegaan van de Boca Juniors. Dat is de club waar Diego Maradonna groot is geworden. Wat een belevenis. Al vroeg werden we met een bus opgehaald. Ergens in een bar van drinken en pizza’s voorzien. De jongens hebben allebei een Boca t-shirt gekocht dus vanaf nu elke dag een ander voetbal t-shirt! Erg leuk? Tjibbe en Siebe worden in Buenos Aires al herkend aan hun oranje voetbal shirt met STEENSTRA achterop. Vanuit de taxi schreeuwden meiden naar ons terwijl wij door de stad fietsten. Tjibbe en ik snapten er niets van maar  ’s avonds bleek dat het 4 dames uit Amsterdam kwamen en ook naar de wedstrijd gingen! Andere Nederlanders die we tegenkwamen zeiden al: o, dat is die familie Steenstra! Hadden ons ook al ergens in Buenos Aires gespot. De sfeer in het stadion was erg leuk. In het Boca vak was een enorme trompet- en drumband. Voetjes van de vloer! De hele wedstrijd gingen ze door! Gelukkig maakten de Boca Juniors in de tweede helft een doelpunt, die ik overigens niet gezien heb! Iedereen stond op en ik had Siebe op mijn schoot! Geen herhaling natuurlijk! Ook geen grote tv schermen met beeld. Maar wat een feest. De voetballers hier zijn trouwens nog grotere aanstellers dan in Nederland. Als ze 'gewond' raken worden ze met golfwagentje van het veld afgereden!


Om 1 uur ’s nachts kwamen we pas thuis. Siebe was zo moe en dat hij in de bus op mijn schoot in slaap viel.

Inmiddels zijn we al weer een dag verder en hebben we een walvis en zee- olifanten gezien maar morgen meer want het is tijd om te slapen. We zitten in Valdes in een huisje bij een vuurtoren. Ik dacht een leuk dorpje met verschillende winkeltjes maar nee, helemaal in the middle of no-where. Maar daarover morgen meer.


1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk hoor allemaal, jullie maken veel mee. Hebben jullie Maradonna ook nog gezien? Veel plezier!