dinsdag 12 juli 2011

adirondecks

We zijn 2 dagen in Wilmington, Adirondecks gebleven. Dit gebied stond op mijn lijstje want ik heb ooit een artikel over dit gebied gelezen. Het ligt aan de andere kant van Lake Champlain in de staat New York. Eerst 2 nachten in Burlington, een studenten stad in Vermont. De eerste nacht in Burlington staan we heel mooi. Helaas moeten we de 2de nacht verplaatsen en dat is minder. In het weekend is het erg druk en sta je hier hutje mutje. We staan knalstrak tussen andere kampeerders met rokende vuren en hijgende honden. Je hebt hier niet zoveel contact met mensen zoals in Australië en Nieuw Zeeland. Iedereen is erg op zichzelf en heeft ook alles dus je hoeft niets bij elkaar te lenen. Er zijn geen gemeenschappelijke keukens en veel mensen hebben eigen douche en toilet.

In Burlington hebben we donderdag avond heerlijk gegeten bij l'Amante. Noord Italiaans (?) en heel lekker, precies goed en niet teveel. De dag daarna zijn we door het plaatsje gefietst. Het is hip met veel modebewuste jongeren die onderling wat lopen te sjansen en te flaneren. Een heel verschil met het nette publiek bij Harvard. Hier verkoopt American Appearel en de Urban Outfitters volgens mij goed. In Boston, Polo en Dockers. Een beetje overdreven maar globaal genomen. Aan het eind van de dag hebben de jongens gevoetbald. We hebben een voetbal mee en er kwamen meteen jongens om een team te vormen. De jongens zijn 16 jaar en zitten op een voetbal academie en reizen heel Amerika door. Ze zijn vanuit Afrika gekomen en vrienden van ze zijn al door AC Milan geselecteerd. Tjibbe en Siebe deden goed mee en de jongens zaten al op ze te wachten!

Zaterdag zijn we met de boot naar de Adirondecks gevaren. een uur varen. We staan op de camping in North Pole, de plek waar volgens de omgeving hier, Santa Claus zijn workshop heeft. Hoe verzinnen ze het. De sfeer is aan deze kant van het meer Lake Champlain is erg rustiek. Prachtige meren met kleine cabins, herten geweien, wollen dekens en sneeuwschoenen. Natuurlijk ook heel veel Adirondeck stoelen !! Je kent ze wel. Heerlijke comfortabele houten stoelen voor in de tuin. In 1932 en 1980 zijn hier de winterspelen gehouden en dat zie je nog overal. Een 400 meter schaatsbaan, ijshockey hal die nog open is, ski-schansen. Daarnaast wordt hier ook heel veel gemountainbiked en geracefietst. De camping waar we op staan is prachtig. We hebben het gevoel dat we hier alleen staan. Dat is natuurlijk niet zo maar je ziet geen buren omdat je in het bos staat.

Erg mooi en sfeervol hier. Prachtige plek om nog eens terug te komen en dan dagenlang te gaan kanoën met een picknickmand mee. 


Geen opmerkingen: