zondag 24 juli 2011

terug in honor Michigan

Ja, daar zijn we weer! even een kleine blog-vakantie in de vakantie! Wat een leuke stad Toronto. Erg Europees en hip. Vooral Queen street met kleine winkeltjes vol met art, tweede hands en leuke merken. De mannen hebben allemaal nieuwe schoenen en ik heb zelfs een warme winterjas gekocht! gelukkig op tijd voordat het weer koud gaat worden in Nederland na een jaar overal in de zomer geleefd te hebben. Ik kon geen genoeg van de stad krijgen. Vind het altijd leuk om rond te neuzen dus de jongens zijn samen naar het science museum gegaan en ik heb nog even even een rondje door de stad gemaakt. In het science museum hebben ze wel 4 uur rondgelopen en nog was er te weinig tijd. Hier een foto van een techniek experiment. Tjibbe en Siebe werden meteen op het podium geroepen met hun half lange blonde haar. Dit gebeurt er dus als je je vingers in het stop contact doet!
Dinsdag zijn we de grens van Amerika weer over gegaan en Michigan ingereden. Poe poe wat een gedoe. We zijn weer een uur apart genomen. Men is hier echt als de dood dat we ons hier gaan vestigen. Geen baan, kinderen hier naar school, een huis en auto hier....De nieuwe Esta regeling bepaald dat je 3 maanden in Amerika mag zijn en dan moet je via een vliegveld het land uit. Het telt niet als je even naar Canada gaat met de auto. Begrijpelijk maar goed, na een uur mogen we toch weer door. Alle groentes en fruit zijn uit de caravan gehaald (even vergeten, telt nl niet als je Canada ingaat). Vanaf de grens bij Port Huron is het nog 5 uur rijden naar ons huis aan Platte Lake. In principe willen we nog een nachtje ergens overnachten maar we besluiten in 1 streep door te rijden en komen als verrassing om 20.30 het pad oprijden. Opa, oma en Dave waren verbaast. Wat een surprise. Het weer is mooi en we zijn meteen in het meer gesprongen, bijgepraat en op het pad hebben we nog een nachtje in de caravan geslapen om het af te leren. Er zijn al mensen die de caravan willen kopen maar eerst gaan Cor en Gert Jaap nog een paar weekjes toeren.

Heerlijk weer in het huis. De tuin is weer helemaal mooi. Neef Dave en opa hebben het gras weer helemaal bijgezaaid en het is knalgroen. Tjibbe is meteen met Dave gaan zeilen. Neef Dave is bijna 2 meter en 21 jaar maar leeftijd maakt niet uit. Onafscheidelijk, Tjibbe en Dave. Zeilen, vissen, mountainbiken, zwemmen, volleyballen, beton storten etc. alles samen. Siebe is bij zijn klasgenootje Greg hier in de straat en is weer blij met een speel maatje. Siebe, Dave en Tjibbe zijn ook naar de Cherry Bowl drive-in bioscoop geweest afgelopen donderdag. Ze hebben de achterklep van de auto helemaal volgepropt met kussens, klep open, radio op de juiste golflengte en keihard, emmers met popcorn op schoot en dan samen naar de nieuwste film van Harry Potter kijken. Om half 1 's nachts kwamen ze pas terug. De film begint pas rond half 10 als het buiten donker wordt.

's Avonds maken we vuurtjes en de beroemde smores. We hebben nu een nieuwe variant via Tjibbe's Amerikaanse juf: een bananenboot. een soort gebarbequede banaan met marshmellows erin. Even testen vanavond en dan komt het recept hier op het blog, als het lekker is natuurlijk.

Geen opmerkingen: