vrijdag 1 juli 2011

ipad kwijt


Dinsdag en woensdag zijn we in Boston geweest. Peter wilde graag een keer op Harvard kijken. Volgens mij wil hij zich het liefst aanmelden. Het is een aardige stad. John F Kennedy is hier opgegroeid. De eerste dag zijn we met de fiets op de ferry naar het centrum gevaren. Een leuke tocht langs allemaal eilandjes. In de stad is het niet altijd even overzichtelijk met de fiets, automobilisten zijn daar hier niet echt aan gewend. We hebben eerst het Science museum bezocht. Urenlang hebben we allerlei proefjes etc. gedaan. Door de jaren heen hebben we al heel wat van dit soort musea bezocht hier in Amerika omdat het leuk is voor jong en oud. Er is zoveel te doen, te zien en te leren. Die musea zijn hier in Amerika ook super groot en goed! Hier en daar wordt een powerpoint presentatie gehouden over allerlei facetten van de natuurkunde en techniek. Er is ook een foto tentoonstelling over mensen en wat ze elke dag eten. De één eet alleen maar huismerken, de ander drinkt ’s morgens zijn eigen urine, iemand die alleen maar kleine hoeveelheden eet, een dame van de masai die alleen maar melk, geel water uit de put, runderbloed drinkt en rundervlees eet etc. Iedereen heeft een eigen theorie, gewoonte of budget.
Na dit bezoek zijn we langs de rivier naar de wijk Cambridge gereden. Dit is een leuke wijk waar de universiteits gebouwen van Harvard staan. In het midden is een heel groot grasveld met allemaal stoelen. Leuk om te zien. Veel jongeren volgen hier in de zomer bepaalde vakken omdat ze niet 3 maanden naar huis willen of om de niet gehaalde vakken alsnog over te doen. Het was nog vrij druk. Bij Wagamama hebben we wat gegeten en daarna nog een stuk door de stad fietsen naar de ferry. We hebben die van 19.30 net niet gehaald en Peter zette de fietsen op slot. (ipad op een muurtje gelegd) Er speelde een hele swingende band met 70-80 muziek. Barry White en al zijn vrienden. We haalden nog maar net de laatste boot, een uur later. Aan de andere kant merkten we dat de ipad weg was. Balen !! het is ons brein met oa nieuwe ideeën lijstjes, routeplanner. De boot ging niet meer en we hebben de security gebeld van het Hotel bij de pont. We zijn in NY ook al een keer de ipad kwijtgeraakt in een winkel. Op het moment dat we het merkten zijn we meteen terug gegaan met de taxi. De chauffeur had er geen vertrouwen in. Pe sprong de auto uit en wij bleven zitten. Meerdere scenario’s hebben we aan moeten horen van niet te vertrouwen mensen in NY, onbetrouwbaar winkelpersoneel, 5% vindt ooit zijn spullen terug...Pe kwam met een brede smile de winkel uit dus niets aan het handje. 
Nu weer na een kwartier belden we nog een keer en Andrew had buiten rondgekeken en heeft 2 uur later de ipad gewoon terug gevonden!!! Wat een mazzel. nu uitkijken want 3 keer is scheepsrecht!
 
Woensdag hebben we eerst de ipad opgehaald en daarna zijn we naar het JFK museum and library gegaan. Heel indrukwekkend om te zien wat hij allemaal heeft gedaan in zijn korte leven. Tjibbe vond het ook leuk allemaal maar Siebe heeft vooral naar de filmpjes gekeken. ’s Avonds een vuurtje gemaakt en we gaan we verder richting Maine: Vacationland. Elke staat heeft hier zijn eigen slogan die op het nummerbord van je auto staat. New Hampshire heeft : live free or die!!

Wat zouden we voor Nederland kunnen doen?
Siebe:     Nederland: het land van het water
Peter:      Nederland: tolerantie
Tjibbe:     Nederland: de druk van het water
Angeliqu:  Nederland: lekker gezellig

Geen opmerkingen: