zondag 12 september 2010

de eerste dagen samen in michigan

Na een enorme lange reis via London en Chicago, eindelijk rond half zes 's avonds aangekomen in Traverse City. We zijn meteen gaan uiteten want Pe en ik zijn deze dag 14 jaar getrouwd !! Vrijdag natuurlijk vroeg wakker vanwege de jetlag en met Tjibbe ontbeten. Wat een tijd, 7.15 richting school. Hij is ook wel moe, zie ik, van deze hele week. Het is eigenlijk net de middelbare school die hij doet. Ze wisselen soms van klas, moeten boeken kaften en krijgen huiswerk mee waarvan oa elke dag minimaal 20 minuten lezen. Dat doet hij meteen in de auto heen en terug. Het grappige is dat hij het nu heel serieus bij elkaar optelt terwijl hij normaal veel meer dan 20 minuten per dag leest! Ze hebben ook boekbesprekingen in de klas, dus iedereen leest hetzelfde boek en dat bespreken ze. Ook heeft hij een persoonlijke agenda waarin de ouders, student en leraar in aftekent zodat iedereen verantwoordelijk is.

Siebe gaat pas om 9 uur naar school. Hij vindt het wel makkelijk maar zijn juf vertelde ons al dat 'they are gonna hit academics next week', dan begint het echte werk pas! Natuurlijk heeft hij al verschillende vrienden en noemen elkaar dude omdat ze elkaar's naam niet uit kunnen spreken.

Verder doen we nog niet veel. Peter geeft voetbal training aan kinderen in Benzonia. Hier geef je je kind eigenlijk niet bij een club op maar meer bij een gemeenschap. Ze willen alle teams ongeveer even sterk dus de sterktes moeten gemengd worden. We moesten een hele lijst invullen en opvallend daarvan vond ik dat je moet aangeven van welk ras je bent. Half black, full Chinese, White, half Indian- half Chinese en nog veel meer smaken. Heel bijzonder.

1 opmerking:

Barbara zei

hi Lique,

Leuk, klinkt enerverend voor de jongens!
wat is jullie skype adres?
ik heb je gemailed op je live adres, kan je die ontvangen?