woensdag 27 april 2011

wereld nieuws

We zijn hier inmiddels alweer 2 weken terwijl eigenlijk al weg hadden willen zijn. De caravan is nog steeds niet klaar? Peter's tand is afgebroken dus hij heeft morgen nog een afspraak bij de tandarts en ik ga met Marijke nog iets typisch Nederlands maken op school als het goed is. Ik dacht eerst een lekkere hutspot maar het worden waarschijnlijk poffertjes. Even uitzoeken hoe dat meel gemaakt moet worden.

Zoals eerder gezegd is Tjibbe alweer volledig opgenomen in zijn klas en Siebe zit sinds 3 dagen ook weer op school. Dat is wereldnieuws! Hij heeft er zelf om gevraagd en het gaat heel erg goed. Ik ging met hem mee en hij werd als een koning ontvangen. We missed you sooooo much! en de jongens uit zijn klas sloegen meteen een arm om hem heen toen ze met hem door de gang liepen. De dag is wel een beetje lang... en hij is doodop als hij thuiskomt. Alles gaat weer razend snel en in het Engels. Het is grappig om te horen hoe hij nu weer half Nederlands half Engels met ons praat.

Verder hebben we een leuke paasdag gehad. Het was droog en de zon scheen. Ze hadden allemaal eieren verstopt in de tuin en nu de kinderen groter worden was het grappig om te zien hoe tieners nog steeds door de tuin rennen om eieren te vinden. Ze hadden ook lekkere zelfgemaakte eieren met rice crispies, pindakaas en chocolade eromheen. We hebben een tijd met de 'bakker' zitten praten. Hij maakt hier heerlijk brood in de omgeveing maar wil niet te populair worden want dat is teveel werk. Voor Peter onbegrijpelijk, als het brood zo heerlijk is kun je het op meer plaatsen verkopen, franchise, grotere fabriek, patent op het recept etc. Gerard (de bakker) zat lekker achterover en liet het allemaal over zich heen komen. Hij vindt het prima zo met zijn steenoven. Het brood wordt nie met gist maar met een zuurdesem gebakken en als we terug gaan naar Nederland krijg ik een stuk mee om het in Nederland voort te zetten, althans proberen om zelf brood te maken.

De kinderen zitten nu op school en wij gaan een stuk fietsen.

Geen opmerkingen: