woensdag 26 januari 2011

Christchurch

We zitten nu in Christchurch. De campa is weer teruggebracht. We hebben nog even een boete voor te hard rijden te pakken. Vette pech. Peter zal de camper wel missen de komende dagen. Hij heeft heel veel vrienden gemaakt, net zoals Siebe. Zodra we op een camping staan, gaat hij namelijk meteen even buurten. Hij zwaait ook naar iedereen met een camper onderweg en juicht als er eindelijk iemand terug zwaait en schreeuwt het uit als ze allebei terug zwaaien !

Christchurch heeft nu een straat artiesten festival. Net een soort Parade met hele leuke optredens. Zelfs in het restaurant waar we aten kregen we een optreden van een goochelaar. Siebe is daarna achter hem aan gegaan en bij iedereen aan tafel gaan zitten waar hij optrad.

We zijn gisteren vanaf Hokitika via de Arthur's pass hiernaartoe gereden. Een mooi rit. Je ziet heel veel grote boerderijen met honderden koeien of schapen. Verder rijd je door een kloof langs de ijskoude rivier met helder blauw smeltwater. Het is ongeveer 200 kilometer lang en je ziet ook veel mensen alleen fietsen. Opvallend veel jonge vrouwen met tentjes etc achterop. Dat lijkt mij erg zwaar over de heuvels gewoon langs de weg.

Vanavond vliegen we naar Auckland en morgen vroeg om 6.00 naar Melbourne. Eigenlijk had Peter een ticket naar Perth geboekt om 11.00 maar dat is 23.00! Ze doen hier nl niet aan uren boven de 12. Dus morgen een dagje in Melbourne en even langs de kapper met z'n allen! ook leuk.

1 opmerking:

Unknown zei

Aloha

wat een leuke verhalen! Veel plezier in WA. Een tipje is Gnaraloo. Dat is de echte outback met schitterend snorkelen vanaf het strand.
http://www.gnaraloo.com/main/

Aloha uit Wijk aan Zee
Peter en Caro