maandag 7 februari 2011

de grote pier in Busselton

Op dit moment staan we op de camping in Yallingup. We nemen even een paar dagen rust in onze reis en blijven hier even staan. Het weekend is weer voorbij en de aussies zijn weer aan het werk en de kinderen weer naar school. In het weekend zijn de campings erg vol omdat men vanuit Perth naar de kust gaat. Door de week staan we tussen de gepensioneerde ouderen die alles perfect voor elkaar hebben. Super netjes rond de caravan, gedekte tafels met servetjes erop en de dames staan vaak te strijken in het wasgedeelte. Of we staan in de natuurparken tussen de ‘wicked’ busjes van jongeren uit Europa voor wie wij weer bejaarden zijn althans héééél ver vanaf staan met 2 kinderen. Wij denken van niet maar de waarheid is hard. Er staan ook ruwe bolsters in het natuurpark met 4 wheel drives, de uitlaat via het dak, koken op de achterklep en slapen in een piep klein tentje.

Wij zijn eigenlijk de kampeer tutjes in dit soort natuurparken. Lekkere wijn op tafel van een winery, gemarineerde olijven met sinasappel en rozemarijn, speciale olie’s van een olijven farm en in een steenoven gebakken brood van een bekende duitse broodbakker hier in de buurt. We vinden het leuk om overal te kijken en staan vaak met z’n vieren van alles te proeven. Bij de olijvenfarm Eagle Bay hebben ze zelfs ijs met limoen en olijfolie, heerlijk ! Wat ik zo knap vind is dat men bijvoorbeeld met zo’n farm van alles met olijven probeert te maken minimaal 30 producten.

Verder zijn we nog naar de jetty van Busselton geweest. Dat is een steiger die in 1830 gebouwd is, de oceaan in. Eerst was hij 200 meter lang maar omdat de schepen steeds groter werden moest er telkens een stukje aan. De schepen werden vroeger geladen en gelost vanaf het puntje van de steiger. De steiger is nu 2 km lang de oceaan in! Inmiddels is hij wel verstevigd. Men heeft aan het eind een gebouw met ramen gemaakt met een trap naar beneden zodat je naar de bodem van de oceaan kunt. Het was een leuke wandeling en we hadden geluk want de jetty is zaterdag heropend na een renovatie van 2 jaar. Er stond een keiharde wind en je kon aan de jetty race meedoen, om de steiger heen zwemmen!  4km lang en erg zwaar met die hoge golven en wind. Gelukkig zijn ze al om 8 uur gestart anders had Peter meegedaan.

Het is trouwens nog lastig om een goed stukje strand te vinden. Natuurlijk is er genoeg maar dan zijn de golven te heftig, dan weer te klein, teveel koraal, teveel rotsen etc. Hier in Yallingup is het perfect als je weet waar je moet zijn. Gisteren gingen Tjibbe en Siebe alvast naar het strand en wij kwamen iets later. We keken over de heuvel, zien we 2 kleine blonde kopjes in de verte, na een reef tussen de surfers liggen te wachten op een golf! Niet een klein golfje maar zo een die de oceaan over komt denderen en gehakt van je maakt. Peter rende meteen naar ze toe maar kon niet over het koraal komen. De jongens kwamen gelukkig snel terug. Tjibbe zei al dat die surfers het een beetje vreemd vonden en ze waarschuwden. Het leek ze wel leuk daar, volgens Tjibbe. Je hebt hier ook gedeeltes strand die binnen 2 meter heel diep zijn. Met als gevolg dat er een huizenhoge golf op je afkomt tot een meter voor het strand en je dan op het strand kwakt. Siebe heeft al een schuurplek onder zijn kin. Ik ben ook al een paar keer gegrepen. Moet me dan even weer oriënteren waar onder en boven is en waar mijn bikini is gebleven, niet te vergeten.


Geen opmerkingen: