zaterdag 7 mei 2011

Ohio- The land of the Amish

Vanmorgen stonden we vroeg op maar iedereen was wel goed uitgeslapen. We gingen zoals normaal weer ontbijten. Toen reden we weg met de auto naar tweede hands hal met allemaal leuke spulletjes. Siebe begon zoals gewoonlijk weer aan mama's kop te zeuren, 'mag ik dit kopen' en dingen zoals 'alsjeblieft, mam'. Zij begon alsmaar meer over te lopen. We hebben we allemaal lekkere potjes jam. Maar we zijn wel benieuwd hoe de peren boter smaakt.

We gingen onder weg even bij een authentiek huis stoppen. Daar kregen we een rondleiding. Toen kwamen we door de tuin aanlopen en zagen we allemaal lege jam potten aan het hek hangen. Dat deden ze vroeger om de bacteriën eruit te branden. Het hek was wel bijna in de fik gevlogen. Ze hadden toen ook nog een outhouse dat is een huis waar je je business in doet. Het huis was heel klein en krap. Van alle spullen die ze over hielden qua kapotte kleren maakten zij bijvoorbeeld een tapijt. Daarna liepen we door naar de kamers van de kinderen. Legde de gids uit dat zij niet kleren met knoopjes mochten dragen omdat dat er te chique uit ziet.

Daarna hebben we nog door hun Barn gelopen. Daar hadden ze al hun paarden, geiten, varkens, kippen, schapen, koeien en konijnen. Daarna hebben we ook nog een ritje met hun normale vervoer middel gereden: de koets.
het was een hele leuke dag en we hebben veel geleerd.


                                                   Tjibbe+Siebe

Geen opmerkingen: