maandag 16 mei 2011

op bezoek bij Obama

we zijn in Washington. Erg leuke stad. Obama is op het moment thuis in The White House maar we kunnen niet langs voor een kopje thee. Sinds 15 april zijn de regels aangescherpt en komt vrijwel niemand binnen. Er staat enorm veel politie om en op het gebouw incl. scherpschutters. Toch imponerend zo'n gebouw waar heel veel denkwerk wordt gedaan en dat enorme invloed heeft op de rest van de wereld. In de voortuin achter een enorm hek zie je ook nog het groenten tuintje van Michelle Obama (Zij heeft als 1 van haar speerpunten gezond eten en leven. Dit hoort daarbij). Een lapje grond middenin het groene gazon vlakbij het hek. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat Michelle daar op haar crocs het onkruid wiedt. Het stond er wel mooi bij.

Er zijn ook een aantal hele interessante musea. Het Smithsonian National Air and Space museum hebben wij bezocht. Wat een groot museum! Alle Smithsonian musea zijn hier gratis omdat men het belangrijk vindt dat iedereen de musea kan bezoeken.  We hebben een tentoonstelling over de aarde, over vliegtuigen en raketten gezien. Het is eigenlijk teveel. Morgen hebben we een fijn museum, het crime museum. Ja... Tjibbe zag dat in het toilet hangen. Een museum over crimes met ook cyber crimes. Je kunt ook onderzoekjes doen en zaken oplossen zoals in CSI. Ben benieuwd, echt mannenwerk alhoewel er ook altijd hele intelligente, mooie dames in de serie spelen. Eerst heel vroeg naar het Capitol waar je om 9.00 voor de deur moet liggen.

Vanaf de camping hier reizen we per metro. De metro stations zijn erg donker hier, een beetje geheimzinnig. Vanmiddag hadden we een hele soort comedy rit. Ik dacht aanvankelijk dat het en geintje was..... Met een soort van zachte hijgerige stem werd er door de luidspeakers gezucht:

hi customers........this is your viiiieeeennnaa line. ( je zou eens moeten proberen om het hardop uit te spreken). Iedereen kreeg een glimlach op zijn gezicht want het klonk vreemd. ..... this is the l'enfant plazaaa (amerikaan die overdreven frans spreekt) stationnu..... if you think this wagon is to smalll...... use another wagon......s...pr....ea.....dddd..please s...pr....ea.....ddddd. We have 6 wagons, 3 doors each so .........18 doors will open at the left side......so sssspppprreaddddd.

een station verder.....all 18 doors at the right side will open this time so please ssss...prea.......ddd

het was zo grappig en iedereen liep met een grote lach op zijn gezicht naar buiten erg leuk van de chauffeur.

Geen opmerkingen: