woensdag 3 november 2010

halloween wordt opgeruimd

in de straten. De buurman heeft alles weer ingepakt wat met halloween te maken heeft. Je hebt daar speciale oranje opbergdozen voor. Heb ik gezien in de winkel. Hup weer op zolder bij de H. Op naar Thanksgiving. Het wasl leuk in Frankfort. Alle kinderen gaan verkleed maar ook ouders zijn volledig omgetoverd. Geen clowns maar veel heksen, lopende lijken en andere stoere personen. Het lijkt op Sint Maarten maar zonder liedjes en iedereen verkleed. Sommige mensen hadden hun tuin helemaal in een griezeltuin veranderd en andere zaten met de snoepbak als heks op de veranda. Hier even een foto van onze aanwinst. Ik hoop dat de tandarts het niet ziet want het zijn voornamelijk van die kleef snoepjes waar je eerst vrolijk op kauwt en vervolgens als ze iets zachter worden, je kaken niet meer van elkaar kunt krijgen. Lekker rustig thuis.

De voetbal is afgelopen. Vorig jaar was er rond deze tijd al wat sneeuw gevallen, vandaar. De jongens hebben heel erg hun best gedaan maar waren uiteindelijk na elke wedstrijd erg gefrustreerd. Iedereen deed zijn best maar het niveau verschil was iets te groot. Siebe uitte dat in het bekende huilen en 'gewond' op de grond gaan liggen. ( kent men bij de Foresters wel) Men schrok zich hier een hoedje en het is de gewoonte dat alle kinderen gaan knielen op het veld uit respect voor de gewonde persoon. Siebe stond na een minuut weer op en kreeg applaus. Ik hoorde meteen aan siebe's huil dat het nep was maar hier was men zeer onder de indruk van zijn wederopstanding. Siebe vroeg achteraf ook waarom ze daarvoor applaudiseerden. Ben blij dat het seizoen afgelopen is want nu hij dit door heeft.... Applaus voelt goed.  Als ze dat in Nederland gaan doen, dan moet men de hele wedstrijd knielen. Hier hebben de kinderen wel veel meer respect voor elkaar. Het staat ook overal op posters in de scholen. Je mag elkaar ook niet lichamelijk aanraken, duwen etc. Ik ben al door de juf aangesproken op Siebe's gedrag, hij had een meisje bij haar arm gepakt. Dat doet hij ook wel eens bij Sam en Philine, maar zijn lach doet dan wonderen. Als de school uitgaat, loopt men ook heel rustig zonder rennen, geduw en getrek achter de juf of meester aan naar de uitgang. Daar worden ze persoonlijk uitgezwaaid door die juf of meester. Have a great afternoon, enjoy etc. Vervolgens staat de directeur buiten die ook iedereen een fijne dag toewenst.


Ik ben als een dolle aan het naaien. Het is weer mooi weer, wel koud, maar ik zit binnen. Kussens voor in de caravan en een jurk voor Alice in Wonderland. Wat een gevogel met al die inches. Ondertussen nog een taart in de oven en gepiel met cups en pinches om hem uiteindelijk in de oven te zetten in 360degrees  fahrenheit. Er valt geen touw aan vast te knopen hier. Tjibbe hielp met met het kneden van het deeg. Het was een tijdje stil en opeens de volgende opmerking. Mam, ik zou best een keer als Ultimate Survival een dier willen schieten in het bos,zelf villen en opeten. Gewoon als we kamperen. WEGWEZEN !!!! Het jaag gevoel onder de mannen hier slaat over op de jongens. Siebe loopt in een camou pak en Tjibbe wil villen. Nu eten we al 2 jaar geen vlees en dan zo'n opmerking. Misschien toch vitaminen tekort? Ze hebben dit weekend toch nog een lekkere hotdog gehad van Marijke. In plaats dat ze ergens een lekker scharrel kipje oppeuzelen, zijn het altijd samengeperste vleesresten in de vorm van kippenvingers en hotdogs. Ik hoop dat het een vlaag van verstandsverbijstering was.

Maar goed lijstjes afwerken. Peter gaat 's nachts uit bed om zijn lijstje bij te werken. Nog even naar de kapper. Haren knippen, wimpers verven en waxen schijn je in Brazilië goed te kunnen. Van de benen, even voor de duidelijkheid. Volgens mij begint het carnaval binnenkort. Ben helemaal klaar voor het mooie weer en in een t-shirt en kort broekje lopen. Hier maakt het nl niet uit wat ik aan heb. Betrap me er zelf op dat ik al 3 dagen met een joggingbroek en uggs rond loop.

Geen opmerkingen: