zondag 21 november 2010

we zijn uit Rio vertrokken

en nu in Porto Seguro, ongeveer 700 km boven Rio. We waren van plan met de bus te gaan maar dat duurt 24 uur oa door de slechte wegen.We vinden het  iets te ver weg en hebben besloten om met het vliegtuig te gaan. Nog een behoorlijke onderneming. 1 keer overstappen en 1 uur 's nachts komen we aan. goodbye Rio

de laatste 2 dagen hebben we nog wel leuke dingen gedaan in de stad. Naar het Nationale Museum waar de hele geschiedenis van Braziië wordt verteld dus mooi leermomentje. Daarna met de kabelbaan de berg Sugarloaf op. Wat een uitzicht en ik wist niet dat Rio zo enorm groot was. Heel veel eilandjes voor de kust. Hier op de foto zie je het hele grote jezus beeld op de berg staan in de verte. Daar zijn we vrijdag naartoe gegaan met de taxi. Via een enorm steile kronkelweg zijn we de berg op gereden. Ook hier was het uitzicht enorm! Je kunt de Copacobana en Ipanima zien liggen. De zon schijnt en het is behoorlijk warm dus we zijn 's middags naar Ipanima beach gegaan. De mensen zijn hier over het algemeen zo vrolijk en aardig. Als ze iets verkopen en je schudt nee, lopen ze meteen weer door, spreken de jongens en ons voortdurend aan. Vaak stellen ze zich voor en krijg je een hug of zoen. Ja, ja ik zie jullie al denken allemaal, ze willen jullie wat verkopen maar nee, zo is men hier gewoon. Het lijkt wel alsof je in Nederland de jongeren, volwassenen en de bejaarden hebt. Hier vloeit alles in elkaar over en is er respect voor elkaar. Iedereen is enorm trots op z'n lichaam, jong en oud. 

Wat ik erg mooi vind zijn de wandelgebieden. De stoep bestaat hier uit een mozaïk van zwarte en witte steentjes. Voor de winkels vaak gewoon helemaal 1 kleur maar de Copacobana bijvoorbeeld heeft een golfbeweging. Ipanima heeft een soort 70's design. Voor belangrijke gebouwen vaak een bloemvorm. Mooi hoe ze de stad op een grafische manier versieren. Je kunt ook straten herkennen vanuit de lucht. Ik zet hiernaast een foto serie dan kun je het zien.

Geen opmerkingen: