maandag 22 november 2010

Trancoso

een super leuk dorp. Na de vliegtocht met een zeer speciale en harde landing zijn we in Porto Seguro aangekomen. Aardig dorp maar niet te lang blijven. We zijn hier 2 nachten gebleven omdat we zo laat aangekomen zijn en de kinderen hebben vriendjes uit Ohio gevonden dus uren zwempret in het zwembad. Ook nu blijkt hoe makkelijk het is dat ze engels spreken. Tjibbe vindt het ook leuk om Portugees te leren en besteld alles zelf. Yes! hij heeft het begrepen, zegt hij als het lukt. Peter is de hele dag aan het spelen in het zwembad met de jongens en vergist zich soms midden in het spel. Dan ketst er ineens een kletsnatte bal in mijn gezicht als ik gewoon lekker een boek zit te lezen. Niet heel lollig als je het mij vraagt.


Gisteren hebben we een auto gehuurd. Het leek ons leuk om zelf te rijden van Porto Seguro 70 km naar het zuiden. Peter ging de auto halen en we hoorden hem al van verre aankomen. Een Chevrolet Travis. We wisten niet dat Chevrolet ook kleine auto's maakt maar dat zal wel alleen voor Zuid-Amerika zijn. Er rammelt iets onder de motorkap en soms is het net of de handrem aangetrokken is terwijl we rijden, qua stank. Ik denk dat we een beetje verwend zijn. We hebben de kinderen ook uit moeten leggen dat je aan een hendel moet draaien om het raam zelf te openen en dat er geen centrale deurvergrendeling is. Van Porto Seguro naar Trancoso is ongeveer 75 km. Wij hebben er ongeveer 120 km van gemaakt omdat we de enige afslag die we moesten nemen niet gezien hebben. Althans niet begrepen hebben. Als je links af moet slaan, moet je eerst  naar rechts op een soort parkeerhaven stilstaan om vervolgens rechtdoor over te steken, snap je ? goed, wij niet en daar kwamen we pas 30 km later achter. De wegen zijn hier ook wisselend van kwaliteit. Soms met diepe gaten waar je beslist omheen moet en je hebt goeie stukken. Ik zou hier niet 's nachts willen rijden. Ze hebben ook midden op de snelweg verkeersdrempels, hele steile. Als je niet afremt, kom je zeker los. Vinden de mannen natuurlijk leuk maar ik zit met geknepen billen voorin. Hele steile heuvels laat Peter de auto gaan omdat we anders de volgende heuvel niet op komen. Het dal is echter heel kort dus het is net alsof je in de achtbaan van sixs flags zit! Maar na 2 uur kwamen we op de plaats van bestemming Trancoso! Een jongen die voor de gemeente werkt, ving ons op, vroeg waar we naartoe moesten en fietste voor ons uit. We hebben een heel leuk huisje gehuurd voor 3 nachten. Het dorpje is heel charmant en alle huisjes zijn in verschillende kleuren geverfd. 's Avonds heeft iedereen kaarsjes aan. Ze hebben hier zoveel leuke dingen te koop. Ik zou zo een winkeltje kunnen beginnen. Rieten lampen, boomstam tafels, witte klei lampjes en hele leuke hangmatten die in in Nederland nog niet gezien heb. We gaan nu weer even het dorp in om te eten. Wel fijn dat ik niet hoef te koken maar dat komt straks wel weer in de camper.

2 opmerkingen:

cor zei

klinkt als een volvo 240

Anoniem zei

Ydillisch huisje en wat zitten jullie gezellig zo saampjes in de auto. Zit er ook navigatie aan board of zit jij met de kaart op schoot? :-) Gr a