donderdag 18 november 2010

we hebben gefietst

door Rio. We ontbijten elke ochtend met z'n allen hier in het guesthouse. Heel leuk want je ontmoet reizigers uit Australië, Engeland, Duitsland etc. De één is op huwelijks reis en de ander op zakenreis. Martha zit als moeder overste aan het hoofd van de tafel en knuffelt niet alleen onze kinderen maar iedereen die hier komt. Volwassen mannen staan als een boomstam met paniekerige ogen. Did your mom not hug you ? she says. Het is ook haar huis waar we in verblijven.

De stad is erg mooi. Een mix van moderne gebouwen en oude gebouwen. Veel Portugese tegels. Heerlijke koffie, heerlijke vruchten sapjes en heerlijke taartjes. Allemaal zelfgemaakte lekkernijen. Ze eten erg veel vlees hier. Je kunt zelfs per kilo bestellen in een restaurant. Het ruikt heerlijk, gegrild vlees met grote stukken gegrilde uien erover en gesmolten kaas.
We zijn naar het planetarium gegaan. Helaas was er geen engelse vertaling. Niet te geloven, alles in het Portugees. Toch leuk. Vooral voor de jongens. Er waren heel veel scholen en de meiden wilden met de jongens op de foto! Als ze maar niet naast hun slippers gaan lopen. Daarna nog om een meer gefietst.
Hier zagen we onderweg nog een waanzinnig zandkasteel. Volgend jaar gaan we die nabouwen. Deze is gemaakt door artiesten die er dagenlang mee bezig zijn. Iedereen geeft wat geld voor deze kunst.

Geen opmerkingen: