woensdag 8 juni 2011

Itsy Pitsy You Don't See Them fly

We hebben weer een paar leuke plekken gezien. Inmiddels rijden we via de Outer Banks naar boven richting New York waar we volgende week zullen zijn. Op dit moment zitten we in Waves.

We zijn nog een dag in Emerald Isle gebleven en daarna weer vertrokken. De veerpont van 15.00 hebben we geboekt in Cedar Island om naar Ocracoke te varen in 2,5 uur. Super relaxt voor 30,00 dollar varen met auto en caravan. In Nieuw Zeeland hebben we daar een 300,00 dollar voor betaald. Het is een leuk tochtje vanaf een plek waarvan je denkt dat het het einde van de wereld is. Een lange weg (50 km ongeveer)  met een paar huisjes en ineens de pont. 
Ocracoke is een heel leuk plaatsje met restaurantjes, wat winkeltjes en veel vakantie huizen. Aan de ene kant van het eiland zit je aan de zee en aan de andere kant zit je aan een soort baai. Sommige delen van het eiland zijn maar een paar honderd meter breed! Je rijdt over een weg en ziet aan de ene kant de oceaan en aan de andere kant de baai. Heel bijzonder. We staan op een hele leuke camping zonder water etc. tussen heel veel tentjes maar aan de oceaan! Prachtig. Je kunt hier ook gewoon met je auto het strand op. Er zit toch geen kip en waarom zou je zover lopen met al je spullen? Gewoon met je SUV en truck door het zand. Het leek te mooi om waar te zijn....

vliegjes aan de binnenkant
Totdat de zon onder ging en de binnenkant van de caravan helemaal vol zat met mini vliegjes. Ze wurmen zich door het muggengaas als ze licht zien. De beestjes zien er uit als fruitvliegjes maar dan kleiner. Dat kan geen kwaad denken we. Als het donker is en we bijna slapen, beginnen de beestjes als en soort professionele acupuncturisten te prikken. Kleine prikjes over je hele lichaam. Eerst werden Peter en Siebe helemaal gek en daarna Tjibbe en ik. Wat een nacht! Het was onmogelijk om ze weg te krijgen want als we het licht aan zouden doen hadden we nog meer vliegjes binnen!  De enige remedie was extra inspuiten met muggenspul. Nu schijnt het achteraf dat wij de verkeerde muggenspul hadden. Je hebt hier nl verschillende soorten. Voor in het bos en open gebieden zoals aan het strand, nooit geweten.

Lekker nachtje achter de rug en slaapdronken lopen we naar het strand om even op te frissen en naar schelpen te zoeken. Ik sta in het water en wat voor mij uit te dromen, zie een enorme golf aankomen maar er gaat nog steeds geen enkele wekker af. Ergens achter mij, alsof in een droom, hoor ik Peter zeggen : Tjibbe let op, even naar mama kijken. Voordat ik het registreer en actie onderneem, word ik  helemaal door de gehaktmolen gehaald! Even kijken of mijn bikini nog goed zit en dan lachend proberen boven te komen. Hoezo vandaag eerst even mijn haar droog houden, wat de jongens sowieso niet snappen. Peter en Tjibbe stonden dubbelgevouwen langs de kant, gaat het mama? Lekker begin zo. Peter boodt meteen aan om vandaag maar eens ergens te gaan ontbijten... We zijn bij Sweet Tooth beland. Erg lekker.

We hebben besloten te vertrekken. Eén van de kleinste vliegjes op aarde heeft ons weggepest. We wilden hier langer blijven maar niemand wil nog. Tjibbe heeft nog geïnformeed hoe ze hier heten : Itsy Pitsy You Don't See Them fly? De beestjes mogen ook geen officiële naam hebben, rotzakken. Met de pont zijn we richting Hatteras gevaren. Erg leuk. Echt een vakantie plek en wederom oceaan aan de ene kant en een baai aan de andere kant. Een smal stukje land, The Outer Banks. Onderweg in Buxton staat de oudste en hoogste stenen vuurtoren van Amerika! Deze is een aantal jaren geleden in zijn geheel verplaatst omdat er steeds meer zand van de noordenkant van het eiland afgaat en aan de zuidkant bijkomt. De vuurtoren stond bijna in het water. Inmiddels zijn we in het plaatsje Waves wederom aan het strand. Heerlijk het geluid van de oceaan. Er schijnen hier geen Itsy Pitsy vliegjes te zijn, gelukkig maar.



Geen opmerkingen: