zondag 12 juni 2011

mel's diner

Ik ben gezwicht, sorry Bar. Gisteren reden we van the Outer Banks, OBX via het natuurgebied via Chesepeake naar boven richting New York. Het eerste gedeelte langs de kust van de Outer Banks is erg mooi. Hele leuke huizen gemaakt van cedar shingles, allemaal houten vierkantjes,  staan op de duinen. Helemaal vergrijst door zand, zon en zout. Prachtig. Dan het gedeelte richting Norfolk met veel oude huizen, verkoop van oude vintage auto’s en dan ineens....

...een glanzend zilveren met neon verlichte DINER! Mel’s diner. We rijden er eerst voorbij maar het is 13.00 en iedereen heeft zin in patat en andere vettigheden. Dus we maken een U-turn. Tjibbe bestelt een Grounddog, een hotdog met zuurkool. Siebe een gewone hotdog. Peter en ik nemen een cheeseburger! Na tijden lang geen vlees. Een verse sappige smeuiige met cedar cheese, tomaat, rode ui belegde hamburger op een broodje dat smelt in je mond! Het was een echte handgemaakte goed gekruide burger met patatjes die niet helemaal glad zijn en huisgemaakt. De hele middag heeft hij nog als een baksteen in mijn maag gelegen maar het was heerlijk. Het interieur van Mel’s Diner is ook helemaal goed. Rood-wit geblokte gordijntjes etc. De burger en hotdog komen in een rood plastic mandje met een stukje vetvrij papier. Muziek van Elvis en de Rolling Stones op de achtergrond. 

Het laatste stuk moesten we over de bridge-tunnel. Ik dacht meteen dat degene van de wegbewijzering geen keuze had kunnen maken. Wat is dit ? een brug of tunnel? Wel nu het is bouwwerk over de afstand van ongeveer 24 kilometer bij de baai van Baltimore. Het is een brug van 16 kilometer en 2 keer een tunnel van ongeveer 4 kilometer. Niet te geloven wat een project. Enorme zeecontainer schepen varen over je heen. We hebben een prachtige plek op de camping aan het water. Het is chocoholics weekend. Dat betekent : vrijdag een wedstrijd wie zoveel mogelijk ijs met je handen op je rug uit een bakje eten! Dit gaat Siebe echt te ver. Hij houdt niet van viezigheid. Tjibbe wel en wordt derde. Zaterdag is er choco taart eet wedstrijd, choco pudding eet wedstrijd en chocolade taart sliding wedstrijd. Ja je verzint wat op de camping!  Het is vochtig en warm, 35 graden. Morgen trekken we verder.
Vandaag zijn we doorgereden richting Ocean City. Wat mij betreft niet het leukste gedeelte van Amerika. Het ziet er arm uit. Veel oude glorie. Vervallen en verlaten bedrijven, motels, huizen, trailers en boerderijen. Het landschap in ééntonig, heel veel graan en maïs op het land. Daarnaast veel kippenfok boerderijen die erg stinken. Overal zie je 2de hands winkels en auctions langs de weg. We zagen zelfs een levensgroot reclame bord voor een winkel met de voor- en achternamen van mensen die hun rekening moesten komen betalen ! stel je voor, ik denk wel dat het werkt en dat oa Valerie Green snel afbetaald. Snel door morgen. New York here we come! Het is er niet meer zo warm.


Geen opmerkingen: