woensdag 1 juni 2011

Charleston

Ja hier is de tom tom van de Steenstra's weer. Ik heb mijn stem veranderd en heb voorgenomen beter mijn best te doen maar als dat niet lukt, jammer dan... Teveel te zien onderweg, zit helemaal in de vakantie mode en het kan geen kwaad als je het 2 keer ziet. Peter had in het stukje alleen niet gezegd dat hij de tom tom, alias ik-mij-moi, ook wel eens negeert en gewoon doet wat hij zelf wil. Even goeie vrienden.


We hebben weinig gedaan de afgelopen 3 dagen. Iedereen was moe. Wel naar een leuk slangen en krokodillen museum geweest. Brrr.... Tjibbe vindt het eigenlijk maar niets en wil niet te dicht bij de hekken gaan staan. Hij leest en ziet alles maar soms zie ik hem grillen. Er leven hier in North Carolina 38 soorten slangen! Waarvan er 6 giftig zijn. De snelste slang gaat 7 mile per uur , dat is ongeveer 10,5 kilometer. Als je dus snel sprint ben je sneller! Maar ze komen eigenlijk nooit achter je aan. Slangen bijten alleen als ze schrikken of wanneer ze zich bedreigd voelen. Als je bijvoorbeeld met een stok in ze prikt en aan ze trekt. De meest giftige slang, de moccasin snake, is de grootste kluns, kort en dik. Hij is het meest giftigst omdat hij niet achter zijn prooi aan kan ‘kronkelen’. Hij moet zijn prooi meteen vergiftigen zodat hij min of meer meteen dood voor hem neervalt. Slangen hebben hele flexibele kaken. Ze kunnen iets doorslikken dat 3 keer zo groot is als hun eigen hoofd ! Stel je voor! Het hapje trekken ze als het ware eerst met de rechterkant van de kaak en dan met de linkerkant etc. naar binnen, alsof je een touw naar binnen trekt. Ze bijten hun prooi niet stuk. De dochter van de slangen verzamelaar heeft een half uur lang verteld over de slangen. Ze hield de slangen vast alsof het heerlijk pluche slangenknuffels waren. Heel interessant. Gelukkig mogen we de slang zelf ook nog even vast houden? Na de slangen nog even kijken naar het voeren van de krokodillen. Ze hebben 7 maanden geen eten gekregen in de winter en krijgen nu sinds een week 2 maal daags kleine stukjes gefileerde kip. Wist je dat krokodillen 2 jaar zonder eten kunnen? En dat ze 8-10 uur onder water kunnen blijven zonder te ademen? Zo leren we elke keer weer wat. Ik vind het nu wel iets spannender om in het donker naar de toiletten te lopen nu ik weet dat er hier 38 soorten slangen zijn.


Daarna nog even in de oceaan gedoken. We kwamen pas rond 5 uur op het strand. Wijn mee en toastje. Het moet wel allemaal heel erg in het geheim want je mag geen alcohol op het strand drinken. Zondag is trouwens een man die naast ons zat in zijn voet gebeten door een stingray. Wij hebben de vis niet gezien maar de man moest wel afgevoerd worden. Verder deed iedereen vrij ontspannen en we werden niet gewaarschuwd door de strandwachten. Er staan ook mensen op het strand te vissen en weet je wat ze vangen? Ja... haaien. Gewoon met de voetjes in het zand vissen en niet op een boot. Het zijn wel kleine haaitjes.

Vandaag zijn we naar Charleston gereden. Iets meer dan een uurtje. Wat een leuke stad en omgeving. Langs de route staan veel huizen met hele grote veranda’s op de eerste verdieping. De begane grond is vaak een garage etc.In het midden van het huis, de veranda op naar de voordeur, heeft men een trap gebouwd die je van beide kanten op kunt lopen, een soort trap die je ziet in een foyer in een theater. Een heel kenmerkende bouwstijl. Vroeger waren hier heel veel plantages. Morgen gaan we er 1 bekijken. Men plantte rijst en katoen. De stad Charleston is erg leuk. Veel kleiner dan we in gedachten hadden. Pittoresk. Sommige delen vergeleek ik een beetje met oud Amsterdam maar dat gaat te ver volgens Pe. Oude panden en heel veel galleries, leuke restaurants, after diner bars met wijn, grote leren stoelen, goeie koffie en sigaren, maar ook keuken winkels etc. Men staat hier ook bekend om zijn kookkunst en dat wist ik helemaal niet. Lower Carolina Cooking, Uptown etc. Veel krab, chutneys, maïs variaties etc. We hebben heerlijk gegeten bij Magnolias. Weer zo’n leuke stad die ik totaal niet had zien aankomen. Morgen dus naar een plantage en Folly Beach, misschien kunnen de jongens daar surfen. Daarna wilden we aanvankelijk doorgaan maar dat gaat niet lukken. Waarschijnlijk gaan we fietsen door de stad, een aantal oude huizen bezoeken en naar een museum. Overal waar we komen willen we eigenlijk langer blijven omdat er zoveel te zien is.


tjibbe vanaf de achtebank in de auto: " in Charleston liggen mijn opportunities". ( hij bedoelt dat daar de toys 'r us us waar hij graag naartoe wil om zijn geld van opa en oma voor zijn verjaardag te spenderen) 


siebe: dat gaat je veel geld kosten ! ( dit zegt Siebe nu een paar keer per dag. Hij kan namelijk geld verdienen met klusjes zoals tafeldekken, bed opmaken etc. hij heeft daar moeite mee en doet het liefst niets voor het geld. Hij geeft ook graag tips met ons geld. Met het wisselgeld voor ijsjes komt hij zelden thuis want er zit altijd wel iemand op de stoep. Gelukkig vindt hij altijd veel geld. Hij heeft ook een nieuw idee voor een baan want piloot worden betekent veel leren..... topmodel. Niet gewoon model maar topmodel daar verdien je veel geld mee. Ik word dan taxi, dat gaat hem veel geld kosten!)

Geen opmerkingen: