maandag 20 juni 2011

zeilen op de fisher's sound

Dit is een verrassend weekend geworden. Na de thunderstorm zijn we doorgereden via kleine weggetjes richting het plaatsje Mystic. Het ziet er hier erg mooi uit in deze omgeving. Veel houten huizen en hekken gemaakt van grote rotsen en stenen. Dat is gebruikelijk hier in New England. Het groen is op het moment knalgroen, de verschillende soorten rodondendrons staan nu hier pas in bloei. Na de aankomst op de camping is Siebe meteen verdwenen. Het is weekend en heel veel gezinnen met kinderen zijn hier. 

We hebben geen avondeten in de caravan dus besluiten naar Mystic te rijden. Een klein dorpje aan de kust. Voor de kust liggen een aantal eilanden zoals bijvoorbeeld Fisher’s island , het ziet er mooi uit. Hier hebben de rich and famous hun buiten huizen. In het plaatsje Stonington een paar mile hiervandaan staan ook veel oude houten huizen aan het water. Het schijnt dat de grote kapiteins van vroeger hier woonden. Zo heb je ook het Block eiland vernoemd naar de Nederlandse kapitein Block. Water vanuit de oceaan tussen eilanden en de kust noemt met hier Sound, qua ligging vergelijkbaar met de waddenzee.

In het dorp gaan we naar de Old Captains Inn om iets te eten. We moeten even wachten in de pub alias eetcafé. Aan de bar raakt Peter in gesprek met Eric, een man uit Boston,  die hier is om zijn zeiljacht zeil klaar te maken voor het zomer seizoen. Hij heeft ons uitgenodigd om zondag met hem mee te varen hier op de Fisher’s Sound voor het dorp Mystic! Fantastisch iedereen blij want het plan was al een aantal keer om een zeiljacht te huren maar het kwam er niet van. Teveel hurricans of je kreeg een schipper mee etc. Om half 1 staan we klaar in de Mystic shipyard en zien dat Eric een prachtige boot heeft, een Sparkman and Steven’s. Hij heeft de boot samen met zijn vader gebouwd. 40 feet lang, 2 masten, gemaakt van hout en hij heet Therapy. Samen met een vriendin van Eric, Robin The Poison doc, gaan de de haven uit. Heerlijk! Het is warm aan wal maar op het water waait het windkracht 3 en het is heerlijk op de boot. De mannen mogen allemaal een keer aan het roer en de de jongens vinden het prachtig om de zeilen te hijsen. Verder lijkt het een beetje op Friesland, overal staan huizen langs de kant, zelfs op een rots in The Sound is een huis gebouwd. Zodra je langs de eilanden gaat zeil je op de oceaan en vaar je zo naar Long Island dat je bij helder weer in de verte kunt zien liggen.  Het is leuk met Eric en Robin en we hebben leuke gesprekken. Ik heb nog even op mijn favoriete plekje op een zeilboot kunnen liggen, nl de punt. Wat is dat toch heerlijk zo wiegend over het water. Wat een ervaring dat we dit hebben meegemaakt. Voor Peter smaakt dit naar meer maar goed dan moeten we andere keuzes maken. 

Om 17.30 varen we weer naar de haven. De boot wordt aan een boei voor de haven gelegd en we gaan met een rubberbootje naar de kant. Siebe bestuurd het bootje en volgens mij vond hij dat geweldig, lekker schuren over het water. Na het afscheid van Robin en Eric hebben we in het dorp nog een ijsje gegeten en zijn vroeg naar bed gegaan. Volgens mij heeft Siebe wel 12 uur geslapen, zo moe was hij.

Geen opmerkingen: