donderdag 16 juni 2011

naar new york met een nagelschaartje

We zijn in NY, althans in Florida. Dit is een plaatsje boven New York. Dat komt vaak voor dat verschillende plaatsen meerdere malen voorkomen in Amerika. Salisbury komt ook wel 5 keer voor bijvoorbeeld. Je hebt hier ook het dorpje Amsterdam. Peter was afgelopen maandag jarig. Tjibbe was al twee dagen bezig met het beplakken van een beker met een schelp erin, Siebe heeft ter plekke een toneelstuk voor hem opgevoerd als kado en ik heb een gedicht gemaakt. In de ochtend heeft hij de kadootjes gekregen en daarna zijn we met de trein naar NY gegaan. Vanuit de stilte de drukte van The Big Apple in. Wat een mensen allemaal ! Wat een auto’s en wat een indrukken. Inmiddels zijn we zo gewend aan rust. Iedereen loopt met telefoons en het is alsof mensen hier de hele dag tegen je of zichzelf praten. Als je goed kijkt heeft men een oortje in en blijkt dat ze gewoon telefoneren. In het restaurant als ze dan weer met iemand eten zit men ook te smsen etc. Kun je net zo goed niet afspreken!

We hebben eerst iets gegeten, daarna even door het winkel mekka Soho en voordat we naar het hotel( voor 1 nachtje)  gingen nog even langs het Vrijheidsbeeld voor een toer. Pe en ik hebben dat ooit 20 jaar geleden gedaan. Je kunt in het vlammetje staan en op de kroon! Helaas blijken de kaartjes tm oktober uitverkocht te zijn! Dus niet in het in het beeld maar we kunnen wel mee met de boot en rond het beeld lopen....Nou ja, ook speciaal. Bij de controle,die strenger is dan op het vliegveld, door een aantal zeer chagerijnige personen blijkt dat we ons nagelschaartje en LET WEL het zwaard van een playmobiel poppetje!  in de toilet tas hebben zitten. Dit moet in de prullenbak. Niet te geloven! We hadden het zo geschoten, geld terug gevraagd en we zijn naar het hotel gegaan. Het zwaard van een playmobiel poppetje: for your own safety! Het moet toch niet gekker worden.

Na het ontbijt bij Le Pain Qoutidien naar het Metropolitan Museum. Weer geluk! De tentoonstelling van Alexander Mc Queen! En een tentoonstelling over zwaarden en ander riddervechtspul. Voor de tentoonstelling van Alexander moesten we wel 45 minuten in de rij staan. Dat is me wel even ingewreven: mam, dit hebben wij allemaal voor jou over... Super tentoonstelling, echt prachtig. Zelf de mannen vonden hem erg mooi en Siebe dacht dat die man wel een beetje gek moet zijn geweest.

Daarna weer met de trein naar “our nice little camper”, dat is wat iedereen zegt over onze caravan. In Europa is dit  één van de grootste caravans maar hier is dit schattig. Iedereen doucht ook in zijn eigen camper en komt ook bijna niet meer zijn caravan uit om te eten.

Vandaag de verjaardag van Tjibbe! 12 jaar alweer. Hij heeft van ons een e-reader gekregen, dat was zijn wens. Verder hebben we vandaag een rustdag ingelast. Tjibbe is geskypt door zijn vrienden uit Nederland, Max Jonah, Tycho en Doris hebben gezongen. Leuk om te zien en ik ben maar even weggelopen maar het is alsof ze elkaar gisteren nog op school hebben gezien, wat een geklets!  Morgen gaan we naar West Point, de militaire academie. Misschien gaan we even informeren of er ook een summercamp is voor de jongens. Even een weekje drillen, 6 uur uit bed, bedden opmaken, door het stof tijgeren over de stormbaan, zou zo gek nog niet zijn. Ben benieuwd.

Geen opmerkingen: