maandag 14 maart 2011

4 meter hoog houtsculptuur gemist

De laatste dagen in Australië voor deze reis in ieder geval. We komen steeds dichter in de buurt van Sydney waar vandaan we as donderdag zullen vertrekken naar Thailand. Gisteravond is er alsnog een enorme regenbui gevallen. De bui kon je van verre al aan zien komen. Pe en ik zijn nog even gaan in de oceaan gaan zwemmen met de extra hoge golven! Wat een geweld. Als je bovenkomt voel je dat het zoute water met een enorme klap je neus in is gegaan. Alle holtes zijn weer even goed doorgespoeld. Tijdens de regen zaten we net binnen te eten. Hoog en droog in de camper.

Hier nog een foto van een schattig huisje in een prachtige vallei waar ik het de vorige keer over had. 
Vandaag zijn we via de Kangaroo Valley Route naar Kaiwa gereden. Onderweg hebben we hele leuke plaatsjes gezien zoals Milton, Kangaroo Valley en Berry. Allemaal leuk met veel geschilderde houten huisjes, een veranda ervoor en een wilde romantische bloementuin. De winkeltjes in het dorp verkopen vooral kaarsen, wierook, yoga en Bali spullen. Er zijn genoeg koffiehuisjes met verse taart. Allemaal heel leuk maar wij hebben net in het ‘verkeerde’ dorpje gezeten, niet wetende wat er allemaal voor leuks om de hoek lag. Ullabulla heet het dorpje. In een boekje van het info centrum staat een waanzinnig bijzondere wandelroute aangegeven. De Coomee Nulunga Track langs de kust met allemaal aboriginal tekeningen op bomen. Als klap op de toeristen vuurpijl nog de 4 meter hoge Aboriginal spirit, Bunan Yuin, uit hout gehakt. De entree van de wandeling hebben we niet kunnen vinden. Zelfs de locals hebben geen idee waar we het pad zou kunnen zijn. Peter ziet uiteindelijk toch een soort van pad en die hebben we bewandeld. 
Een aantal van de tekeningen hebben we kunnen vinden maar het 4 meter hoge beeld hebben we waarschijnlijk over het hoofd gezien. Gelukkig zijn we niet de enigen die een beetje ‘lost’ rondlopen. Meerder personen vragen ons de weg. Onderweg hebben we nog wel een fijne glanzende zwarte slang gezien. Peter waarschuwt Tjibbe nog maar die schrikt zich wezenloos en springt bijna in één keer op zijn nek. Ik heb geen foto kunnen maken want de slang had het wel gehad met ons en baande zich snel een weg door de struiken.

In Kangeroo Valley hebben we de oudste brug uit Australië bekeken, gebouwd in 1899. 111 jaar oud valt wel mee. Hij ziet er wel erg stoer uit!

Geen opmerkingen: