donderdag 31 maart 2011

het regent niet meer!

Wij zitten net aan de goede kant van Phuket en hier heb je geen overstromingen! Dit even ter geruststelling van velen. Sinds gisteren regent het niet meer en kunnen we naar buiten zonder paraplu.

Samen met Tjibbe ben ik naar een kookcursus gegaan. Erg leuk maar wel een beetje Jamie Oliver. Het lijkt alsof alles zo gekookt is maar je vergeet alle voorbereidingen zoals het inkopen, snijden en curry paste maken. Alles stond helemaal voorbereid klaar in de juiste verhoudingen dus idiot proof. Als voorgerecht hebben we hele grote garnalen in noodles gewikkels en dan gefrituurd. Heel makkelijk, heerlijk en ziet er goed uit met plum sauce. Daarna groene papaya salade met nootjes, tom kha gai, massaman curry (erg goed) en beef in oyster sauce. Als toetje banaan gekookt in cocosmelk met suiker en een beetje zout. Het was erg leuk om samen te doen.

Verder zijn we druk bezig met het voorbereiden van het laatste stukje van onze reis in het verre oosten. Waarschijnlijk zijn we 1/2 april terug in Amerika en gaan we begin mei met de Argosy caravan richting Florida en dan via de oostkust van Amerika naar Canada.

Dit is de laatste dag met opa en oma. Morgen vliegen ze terug naar Nederland, naar de zon. Eerst nog 1 dagje samen bij het zwembad en naar het strand. Sita is dol op het Thaise eten dus waarschijnlijk vanavond naar de Blue Elephant in het stadje Phuket.

Geen opmerkingen: