dinsdag 22 maart 2011

weekend market in bangkok en naar chang rai

Zondag zijn we naar de weekend market geweest. Na het ontbijt met de sky train. Het is maar iets van 4 haltes en we zijn er zo. De hitte is behoorlijk maar de meeste gedeeltes van de markt zijn overdekt. Wat een leuke dingen weer, mini poppetjes, tassen etc. Zoveel mooi handwerk, we kijken onze ogen uit. Natuurlijk ook enorm veel prullaria en namaak horloges, t-shirts etc. Na 1,5 uur willen de jongens samen met Thijs en Sita naar huis. Tjibbe kijkt altijd op de kaart en weet feilloos de weg terug te vinden met de sky train. Hij vindt het geen probleem om met z’n vieren onder zijn begeleiding terug naar het hotel te gaan om daar een duik in het zwembad te nemen. Na 30 minuten krijgen Pe en ik al een smsje van hem: hi Pa, we zijn al thuis en het ging heel snel ! Knap hoor dat ze zo terug zijn gegaan met z’n vieren zonder problemen. Wij zijn nog even verder over de markt gegaan. Veel van hetzelfde maar wel even ontspannen zo samen ipv met 6 man naar elkaar lopen te kijken en te zoeken of iedereen er nog is. Daarna nog even een koffie bij de starbucks.

Bij het zwembad is het heerlijk. Thijs is al behoorlijk verbrand. Deze vakantie wil hij niet zoveel in de zon maar zijn gezicht is knalrood. Sita haalt een flesje met zonnebrand uit de tas dat heel goed schijnt te zijn: after sun, niet te geloven! Koeien letters. Thijs:  ja, je moeder moet je in de gaten houden, ze belt nog eens de begrafenis ondernemer als ik lig te slapen!

Om 18.00 zijn we met de skytrain naar de Blue Elephant gegaan. Eerst een cocktail en mocktail (cocktail zonder alcohol). Het interieur is heel mooi. Overal staan boeketten met honderden orchideeën. Het eten is traditioneel Thais en gelukkig niet zo heet deze keer. Heerlijk. Het was een leuke dag.

Maandag zijn we naar Chang Rai in het noorden van Thailand gevlogen. Nu hebben we niet alleen Tjibbe die altijd op tijd wil zijn maar ook opa. Op tijd het hotel betalen, op tijd met het busje alles op tijd op tijd. Dus we waren ruim op tijd op het vliegveld met een grote stapel tassen.  In de camper valt het niet op maar nu naar het vliegveld met allemaal tassen en surfplank, boogie boards, surfpakken. De vlucht was maar een uurtje denk ik (ben even ingedut) en in Chang Rai is het niet zo heet. De rest van de dag hebben we bij het zwembad gelegen en de jongens hebben met oma zitten knutselen.

Vandaag zijn we met de taxi naar de stad gegaan en hebben we even de was weggebracht. Daarna naar een museum over berg volken in Thailand. We gaan overmorgen naar de Karen en Ake Hill tribes. Daarna zijn we met een taxi busje, waar je in Nederland pakketten mee vervoert, naar de Witte Tempel gereden. Lekker zo met z’n zessen in een open wagen, zie de foto hieronder. Heerlijke airco door de gaten in de zijkant. De Tempel is boedistisch en ‘modern’. De kunstenaar Ajarn Chalermchai Kositpipat is al 12 jaar bezig met 60 volgelingen en betaald de bouw zelf van de opbrengst van zijn verkochte schilderijen. We hebben onze ogen uitgekeken! De hele tempel is wit van buiten en beplakt met allemaal spiegeltjes. Binnenin de tempel heeft hij hele mooie muurschilderingen gemaakt. Ze zijn voorlopig nog niet klaar met dit project want er komen nog meer gebouwen bij. Siebe moest weer op de foto met de Thaise dames omdat hij blond haar heeft. Hij kan er nog om lachen. Daarna weer in het busje en nu ligt iedereen weer lekker in het zwembad. Ik ga even kijken of opa wel ingesmeerd is met de goeie creme... 


Geen opmerkingen: