zaterdag 26 maart 2011

het is net een grote snoepwinkel

Allereerst even een wijziging van ons reisschema, speciaal voor onze grote vriend Toon. We gaan niet meer naar Japan en dus ook niet naar Tokyo! Het is veel te gevaarlijk en vooral ook onduidelijk wat er allemaal aan de hand is. We kwamen gisteren iemand uit Japan tegen die er nog helemaal niets van wist omdat ze door Laos was gereisd. In plaats van Japan gaan we naar Indonesië. Misschien blijven we op Bali maar het zou zomaar kunnen dat we gaan rondreizen. We zijn er nog niet over uit maar volgende week vliegen we op Denpasar.

Hier in Chiang Mai is het voor Sita en mij net alsof we door een enorme grote snoepwinkel lopen. Overal mooie handgemaakte tassen, kettingen, lapjes etc. Alles is geborduurd en op een bepaalde manier geweven. Heerlijk om doorheen te lopen. Het is net Loods 5, Pol’s Potten en Sissy Boy Homeland te gelijk maar dan incl. de geur van Thailand en tingel tangel muziek. Peter informeert zo nu en dan wat we nog nodig hebben. Niets natuurlijk maar het is zo leuk.
We hebben allemaal heerlijk geslapen vannacht en om 9 uur zitten we pas aan het ontbijt. Erg fijn als er weer schalen met schoongemaakt fruit klaar staat en iedereen kan zeggen hoe zijn eitje gebakken moet worden. Het hotel brengt elke morgen eten naar de tempel voor de monnikken. De monnikken mogen hun eigen eten nl niet bereiden en ze eten alleen wat ze krijgen. Ze leven volgens 220 regels en staan elke morgen om 5.00 op om te mediteren. Veel kinderen worden naar de monnikken gestuurd voor bijvoorbeeld een jaar om te leren mediteren, luisteren en de beginselen van het boedisme te begrijpen. Je ziet zelfs hele jonge kinderen vanaf 8-9 jaar in oranje kleding. Vanaf je 20ste kun je pas echt monnik worden. We hebben het eten aan een monnik gegeven en hij heeft voor ons gebeden voor een goede gezondheid en sterke kinderen. Daarna heeft hij heilig water over ons heen gespetterd. De hele stad staat vol met tempels en er heerst een serene rust.

Na het bezoek aan de tempel zijn de jongens alleen in het hotel gebleven, hebben huiswerk gemaakt, gezwommen, gecomputerd en gelezen. Wij zijn wel 2 uur weggebleven en zijn met de tuk tuk naar de markt gereden. Wat een spullen! Gebakken sprinkhanen en rupsen voor opa. Hij weet niet hoe snel hij door moet lopen. Het schijnt toch wel lekker te zijn maar eerlijk gezegd heb ik ook niet de behoefte om een pondje te kopen om het vervolgens in de sambal te dopen. Heerlijk om even rond te lopen. Onderweg hebben we een koffie gedronken en zijn weer met de tuk tuk naar huis gegaan. Morgen vliegen we weer door naar Phuket. Het Loret de Mar van Thailand. Even een paar dagen aan het strand voordat opa en oma weer naar huis vliegen. De tijd gaat snel.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Geen opmerkingen: