zondag 20 maart 2011

met z'n allen in de tuk tuk

De eerste dag met z’n allen in Bangkok. Het is inmiddels weer lekker warm, rond de 30 graden. Na het ontbijt zijn we met de taxi naar het Grand Palace gegaan. Peter en opa krijgen een lange broek te leen want je mag daar niet met blote benen rondlopen. Tjibbe wil de hele tijd bij opa en oma blijven. Hij verteld van alles. Het is er prachtig. Dit is voor ons de derde keer maar het blijft mooi en indrukwekkend. Thijs en Sita keken ook hun ogen uit. Je hebt ook een toren met allemaal gouden mozaïk tegeltjes, wel 88 miljoen volgens Tjibbe. Er worden daar ook gebeds diensten gehouden, je kunt offeren etc. Tjibbe heeft opa met heilig water besprenkeld. 

Daarna zijn we via een markt langs de straat naar de grote rivier gelopen die dwars door de stad loopt. Het is een drukte van jewelste maar Thijs en Sita trekken zich nergens iets van aan en we lopen met z’n zessen overal te kijken, te ruiken en te voelen. Opa komt ineens met 10 leuke presentjes voor dames in Nederland van zijn schaats clubje, we kopen leuke badges en hertjes. Peter en Thijs steken overal bovenuit dus die raken we niet kwijt. Tjibbe en Siebe, oma en ik zijn heel blond en zijn ook makkelijk te herkennen. Bij de rivier stappen we op een boot, de Chao Phraya Express. We hangen half naar buiten langs de rand en schieten over het water. Het is een soort stads bus met allemaal haltes. Je hebt een mooi uitzicht. Grote hotels, tempelcomplexen, woonhuisjes op palen staan langs de kant en vrolijk gekleurde boten vliegen langs ons over het water. Als we stoppen moet je je even goed vasthouden omdat ze tegen de kade aanknallen. Langs de kade hebben we ergens wat koffie gedronken. Vervolgens hebben we de grote opvouwtruc gedaan. Tjibbe en Siebe wilden heel erg graag met opa en oma in een tuk tuk. We hebben 2 tuk tuks aangehouden en we passen er allemaal in. Opa en Pe komen met hun hoofd bijna tegen het dakje. Sita en ik kunnen net niet onder het dakje door kijken. Floep floep naar links en naar rechts tussen alle auto’s door. Achter elkaar aan door smalle straatjes. Heel erg leuk!


‘s Avonds zijn we naar een speciaal restaurant gegaan, Bo.lan. Een enorme smaak verrassing, leuke omgeving maar wel erg heet! Tjonge jonge de vlammen schoten uit ons mond en we hadden nog wel mild gevraagd. Vanavond allemaal een kindermenu zonder chili? We zijn behoorlijk aan het experimenteren en vinden allemaal wel iets. Vanavond eten we bij de Blue Elephant. Traditioneel Thais.

Geen opmerkingen: