donderdag 3 maart 2011

melbourne en daylesford


De afgelopen dagen zijn we in de stad Melbourne  geweest. Druk, druk na alle gemoedelijke rust aan het strand in de week daarvoor. We hebben iets via internet besteld en we werden al gemaild waar we bleven toen we een dag later dan gepland in de stad aankwamen. Meteen alles weer op scherp en opletten. Maar het blijft een leuke stad. We zijn deze keer naar het sport museum gegaan. Heel erg leuk, mn voor de mannen. Je hebt in Melbourne een groot gebied waar alle stadions bij elkaar zijn gebouwd, de tennis banen voor de Australian Open, Het wedstrijd zwembad, het voetbal stadion en wij zijn naar de MCG gegaan. De plek waar men ’s zomers cricket speelt en in de winter Australian Football. Morgen is er een grote wedstrijd dus alles wordt in gereedheid gebracht. Allereerst krijgen we een rondleiding. Het stadion is een grote cirkel gebouwd en biedt plaats voor 100.000 toeschouwers! Het ziet er heel verzorgd uit met veel schilderijen en foto’s van vroeger, erg klassiek. Geschiedenis documenteren zijn ze erg goed in. Onze gids verteltl dat ze sinds haar reis naar Engeland afgelopen jaar niet meer zegt dat iets oud is! Na de hele toer zijn we naar het museum gegaan onder in het stadion. Een giga museum waar je kunt voetballen tegen een soort video scherm met een virtuele keeper, korfballen, australian football, en boogschieten. Met het zweet op ons hoofd kwamen we het museum uit. Super. Niet eens alles kunnen bekijken. Alle sporten waren aanwezig.

Verder ben ik wel weer klaar met 3 mannen in de stad. Ik had nog een creme nodig voor mijn gezicht. De dame in de winkel begon, zoals gewoonlijk, met een enorm verhaal over strakke huid, anti age, etc. Ik luister en geloof dat soort verhalen altijd graag aan. De ogen van de jongens gingen steeds wijder open. Huh? Anti-age? Strakker? Hoe dan? Ze deden hun best om hun lach in te houden. Dat geloof je toch niet, mam? Dus... ik heb wel iets gekocht. Kijken of het werkt. Zie de foto’s de komende tijd.

Het is de laatste 2 dagen iets frisser, 17 graden en geen zon. Het heeft nu geen zin om via de kust naar Sydney te gaan rijden want het is te koud om te zwemmen. Peter heeft een plan bedacht. Eerst gaan we naar Daylesford ten westen van Melbourne. Eerst weer door het glooiende landschap en dan... een heel leuk dorpje. Hoe kan dat toch elke keer weer vanuit het niets. Een winkel met Turkse en India spullen, een 2de handsboekenwinkel aan het meer en een hele grote 2de hands hal, The Mill Markets, waarin ieder zijn eigen winkeltje heeft. Een boeing 474 past in de hal. Wat een verrassing. ‘Eat your heart out’. Struinen tussen goed gesorteerde dingen. Daarna iets wat je natuurlijk altijd doet met je kinderen in Nederland op een frisse dag: naar een de Hepburn Spa. In dit dorp zijn veel mineraal bronnen en daaromheen bouwt men Spa’s. Heerlijk in warme-, koude-, zout- en massage baden.

Nu staan we weer op de camping, nog helemaal week van de baden. Er is hier een chocolade fabriek en misschien gaan we nog naar Ballerat. Daar is een oud goudmijndorp. We zijn er 5 jaar geleden al eens geweest maar misschien vinden we deze keer meer goud. Daarna gaat de zon weer schijnen en gaan we als de gesmeerde bliksem weer naar het strand, nog een weekend in Wye River of Lorne waarschijnlijk.

Geen opmerkingen: