donderdag 10 maart 2011

het regent !!

De visjes die we van Siebe's Italiaanse visvriend gekregen hebben waren erg lekker. Ik weet niet meer hoe ze heten maar het zijn een soort kleine zwaardvisjes (zwaard is er in de pan af)


We horen al weken lang van het slechte zomer seizoen hier in Australië. Het regent dit jaar extreem veel en het is frisser dan normaal maar tot nu fietsen wij daar een beetje langs en omheen. Nu zitten we er middenin en dan is het treurig op de camping. Gisteren zijn we naar Eden gereden. Prachtige baai. Het is nu mistig en dan ziet het er mooi uit, tussen de buien door. We hebben het grote bed uitgevouwen en hebben Ice Age 2 gekeken. Ook leuk. Het gaat goed met Siebe en zijn bult. Het is nu een blauwe plek. Soms is hij wel erg lastig en dan pakt Peter hem in, in een laken. Het maakt veel veel lawaai.


Onderweg hebben we heel veel bosbranden gezien. De brandweer brandt stukken van de grond vegetatie af. Ik denk voor het uitzicht natuurlijk en omdat het bos dan niet ontoegankelijk wordt. Peter denkt omdat dat voor eventuele latere 'echte' bosbranden veiliger is. Hij zal wel weer gelijk hebben.


Tjibbe heeft vanmorgen een brief gekregen dat hij is aangenomen op het Lyceum van het PCC. Dit weekend hoorden we ineens dat hij nog een motivatiebrief moest schrijven. Even paniek in zijn rustige bestaan, even uit de comfort zone. Gelukkig nu deze brief dat alles goed is. Siebe vindt het jammer voor Tjibbe want anders hoefde hij gewoon niet naar school. Ja zo kun je het ook bekijken. Ik ga even uitleggen dat je tot je 18de naar school moet! Zal wel een enorme klap worden voor hem en kijken hoe hij dat vandaag gaat verwerken. Tjibbe kan niet wachten.

We gaan zo even bespreken wat we gaan doen. Het is weer droog. Gaan we langs de kust of gaan we naar Canberry. Daar is een heel leuk Science Museum, lekker binnen.

Nog 6 nachtjes en dan gaan we de camper inleveren en dan vliegen we naar Bangkok. Vanaf Sydney nog 9 uur vliegen. Daar is het op het moment 35 graden !

Geen opmerkingen: