maandag 7 maart 2011

warm weer en warme olijven

Het is mooi weer !!! Heerlijk weer hier in Wye River. Een plaatsje aan de Great Ocean Road. Vanaf zondag morgen schijnt de zon onafgebroken. Heerlijk weer in het water. We hebben allemaal een wetsuit en dat scheelt. Siebe heeft meteen weer 2 vrienden uit Melbourne, Mitchel en Patrick. We hebben hem 2 dagen niet gezien alleen in het donker als hij moest slapen en voor geld om ijs te halen. In het aardedonker hebben we hem bij die familie uit de vouwwagen moeten slepen en dan waren wij nog héééél onaardig en het was veel te vroeg. Het weekend is weer voorbij en hij zal het met ons moeten doen de komende dagen en daarna is het weer feest want het komende weekend heeft Australië op maandag Labourday dus een lang weekend.

Tjibbe heeft vandaag veel gesurfd en het gaat al steeds beter. 


Ik ga ook super op het boogie board en heb al 2 golven meegesurft. Het gaat lekker snel en het water spuit in je gezicht. Aan het eind van de golf moet ik even checken of alles nog goed zit maar dat maakt niet uit want er is toch geen kip. Verder doen we weinig alleen veel lezen. Het is zo vreemd om je niet schuldig te voelen als je leest want we hebben toch niets te doen. Je kunt gewoon 2 uur in de stoel hangen of daarna weer op het strand. Geen boodschappen en geen afspraken die je verstoren. Je leeft half in je leesverhaal en half in de realiteit. Even klepperen( tennissen met houten plankjes) met Pe en de dag is weer voorbij. Morgen weer verplaatsen ? we zien het wel, ligt aan het weer.
Wye River is heel erg leuk. Eigenlijk is er weinig maar wel een leuk café alias store. Ze verkopen precies de lekkere dingen in de winkel en hebben heerlijke wijn en koffie. Wat heel erg lekker is zijn de langzaam geroasterde olijven. Goeie tip voor thuis:

Kalimata(?) olijven met of zonder pit, die aubergine kleurige.
Gepoft knoflook teentje erbij (optional, ziet er leuk uit)
Verwarmen in de oven
Ik heb nog nooit warme olijven gegeten maar het is een aanrader ! In melbourne hebben we warme gemengde olijven gegeten, ook erg lekker. 

Geen opmerkingen: