zondag 13 maart 2011

Bay Watch

Volgens de berichten zou het de hele week gaan regenen en we hadden op het ergste voorbereid. Vanuit Lakes Entrance zijn we langs de kust naar Broulee gereden. Een heel mooi stuk. Door de regen op de warme grond dampt alles een beetje, alles is verpakt in een zweem. Als je dan door het groene heuvelachtige land rijdt, ziet het er sprookjes achtig uit. Soms staat er een boerderij op een heuvel en daar verzin ik dan hele verhalen bij. Soort kleine huis op de prairie maar dan in de heuvels. Vaak staan de oude wagens en tractoren nog te roesten naast het huis. Johnny Cash heerlijk zingend over zielige situaties op de achtergrond.
En dan... weer door een diepe kuil met onze grote rijdende doos. De jongens schreeuwen of het iets rustiger kan omdat ze loskomen van de achterbank. Zo weer in de realiteit. Prachtig hier maar ik moet er niet aan denken om hier met z’n vieren te zitten. Ben er na jaren wel achter dat ik meer een groepjes mens ben.

Aan het eind van de rit komen we in Broulee aan. De lucht is helemaal opgeklaard en helblauw. Dit hadden we niet verwacht. De camping zit aan het strand en Tjibbe gaat meteen met zijn board onder zijn arm naar de golven toe. Siebe zoekt meteen contact met andere jongetjes en die hebben we niet meer gezien. De golven zijn echt perfect om te boogie boarden en te surfen. Het is hier druk op de camping omdat men hier een extra lang weekend heeft ivm Labour day. Overal spetteren de worsten en bacon op de barbeques. Het ruikt wel lekker maar het camping eten hier ziet er over het algemeen niet super gezond uit. Gek genoeg kun je hier bijna geen verse vis kopen. Het schijnt dat je alleen verse vis mag verkopen als je het zelf gevangen hebt? In de supermarkt hebben ze wel eens vis maar het is allemaal ingevroren geweest. Zelf vis vangen is voor ons geen optie omdat we allebei de vis niet van de haak durven te halen. De vis schoonmaken is al helemaal geen klusje voor ons, doodeng. Zoals die visvriend van Siebe deze week het zaagneusje van 7 cms even van het kopje afknakte en daarna de ingewanden van het lieve visje eruit sneed, kan ik niet aanzien. Ik heb al meteen een band met de vis. Onzin allemaal maar toch. Lekker even mijn kop in het zand steken. We eten vanavond pasta met zalm. Mmmm

Gisteren heeft Peter nog even een Indiaase dame uit het water gered. We hoorden heel veel geschreeuw vanaf het strand. Vanaf de kant probeerden mannen haar aanwijzingen te geven. De dame was in een mui terecht gekomen en werd terug de zee ingezogen. Als een soort vriend van Pamela Anderson, ik weet even de naam niet van die man in Bay Watch, rende Pe het water in en zwom naar haar toe. Ze had een boogie board bij zich maar ging er niet opliggen en was druk aan het vechten om eruit te komen. Peter heeft haar meegetrokken naar de zijkant en toen kon ze er weer gelukkig weer uit. Veel dames uit India gaan met al hun kleding het water in omdat een bikini of badpak te bloot is. Deze dame droeg een spijkerbroek en blousje. Dat lijkt mij ook erg zwaar om mee te zwemmen. Gelukkig is het goed afgelopen. Die Pe toch, bikkel.

We blijven nog een nachtje. De zon schijnt. Ze voorspellen nog steeds regen maar het is nog strak blauw. Misschien slaat het straks om? We zien wel.

Geen opmerkingen: